Madrid veći pobednik i od Rivera koji je osvojio "Kup Libertadores"

Autor:

Sport

11.12.2018

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

River Plejt je osvojio "Kup Libertadores", ali je i glavni grad Španije veliki pobednik duela popularnih "milionera" i Boke Juniors, posle revanša finala odigranog na stadionu "Santjago Bernabeu".

RepublikaFoto: Tanjug
FK River Plejt

Za rekordno malo vremena, priprema i kompletna logistika, odrađeni su na savršen način. Organizacija ovog velikog događaja, ostaće kao primer mnogima, s obzirom na prilično zategnutu situaciju između dve navijačke frakcije iz Buenos Ajresa i rivaliteta ova dva kluba.

Tek, posle svakog događaja, obično se svode računi. Predstavnik lokalne vlasti Rodriges Uribes, rekao je samo da će Madrid iz direktnih prihoda inkasirati 42 miliona evra.

- Još 50 miliona će doći kao efekat španskog brenda i brenda Madrida - dodao je on.

Sve u svemu, ove brojke premašuju 55 miliona evra, koliko su po zvaničnim izveštajima zaradili Lisabon i Milano, od poslednja dva finala Lige šampiona.

I Real Madrid je pobednik u celoj priči. U klupskoj kasi je sigurnih 2,5 miliona evra za domaćinstvo i prodaju 13 hiljada ulaznica.

Još 4 miliona evra odlazi u državni trezor Španije, na ime poreza.

Policajce i predstavnike obezbeđenja, njih 4 hiljade, platiće zajedničkim snagama gradska Uprava Madrida i Fudbalska federacija Južne Amerike (KONMEBOL), kao suorganizator ovog događaja. Pominje se cifra oko 650 hiljada evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading