"DA LI JE TO SUDBINA, IL' KO ZNA ŠTA LI JE": Jokan se vraća na mesto uspeha?

Autor:

Sport

11.12.2018

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Čempionšipu je Slaviša Jokanović beležio najveće uspehe u karijeri i sada bi ga još jedan član engleskog drugoligaškog takmičenja rado video na svojoj klupi. Prema saznanjima engleskih medija, Slaviša Jokanović je jedan od kandidata za klupu Redinga!

RepublikaFoto: twitter.com/Grosvenor Sport
Slaviša Jokanović

Pre nekoliko dana je otkaz na klupi popularnih Rojalsa dobio Pol Klement, nekadašnji pomoćnik Karla Ančelotija u Čelsiju, Pari Sen Žermenu, Realu i Bajernu, a kasnije i samostalni menadžer u Derbiju i Svonsiju je dobio otkaz zbog očajnih rezultata ove sezone. Reding je na 22. mestu tabele Čempionšipa, u zoni ispadanja i ne piše mu se dobro. Iako ima više nego solidan tim čije ambicije uoči sezone su bile da se bori za ulazak u Premijer ligu.

Ipak, Reding je jako loše počeo sezonu, ima samo četiri pobede na polusezoni i u seriji je od pet mečeva bez pobede. Taj skor je Klementa koštao posla, ali i direktore kluba Rona Garlija  i Đanluku Nanija koji su se pitali za sve. Sada se traži naslednik Klementa, a Jokanović je jedan od kandidata pošto je glavna želja uprave propala. Reding je želeo portugalskog stručnjaka Luisa Kastra iz Vitorije Gimarais, moćni agent Kija Jorabhjan je gurao te pregovore, ali je na kraju Portugalac odbio.

Sada Reding opet kreće potragu iz početka, a Jokanović je najveća želja navijača. Ozbiljan kandidat je i Redingova igračka legenda Fil Parkinson koji trenutno sedi na klupi Boltona. Ostale opcije su Stiv Brus, Martin O’ Nil, Karlos Karvaljal, Frančesko Gvidolin, ali njima se daju znatno manje šanse.

Slaviša Jokanović

Skaj sports javlja da su Parkinson i Jokanović favoriti. Interesantno, pretprošle sezone je baš Reding eliminisao Jokanovića i Fulam u polufinalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu, ali je u finalu na Vembliju ispao na penale od Hadersfilda. Inače, Jokanović se  pominje i kao želja turskog giaganta Fenerbahčea.

Da li će ova priča teći po stihovima poznate pesme Momčila Bajagića Bajage "Moji su drugovi"? Jedan deo čuvenog hita kaže: "Da li je to sudbina, il' ko zna šta li je? Kad god se sretnemo uvek se zalije". Ostaje da vidimo hoće li se i ovoga puta zaliti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading