SLAVIŠA JOKANOVIĆ O DUELU BOKE I RIVERA: VEČITI DERBI JAČI OD SUPERKLASIKA

Autor:

Sport

11.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među 80.000 srećnika koji su imali priliku da posmatraju istorijski superklasiko između Boke i Rivera našao se i trenutno najbolji srpski trener Slaviša Jokanović. Doskorašnji menadžer Fulama iz prve ruke čitaocima Srpskog telegrafa preneo je utiske o meču u kom je River slavio sa 3:1 posle produžetaka i došao do četvrte titule prvaka Južne Amerike (prvi meč 2:2).

Slaviša Jokanović

Njegov utisak je da, po mnogima najveći derbi na svetu, po atmosferi sa tribina ne može da se poredi sa večitim derbijem između Zvezde i Partizana.

- Bio sam u Madridu i bila je to lepa prilika da se vidi jedan veliki derbi. Vredelo je pogledati, iako utakmica sama po sebi, zbog velikog značaja koji je nosila, nije bila toliko kvalitetna. Sa druge strane, viđena su četiri gola. Ali ipak, utisak je da po kvalitetu južnoamerički timovi ne mogu da se nose sa evropskim - preneo je prve utiske srpski stručnjak.

Kako ste doživeli atmosferu na stadionu? Kažu da je ta strast prema fudbalu jedinstvena.

- Istina je da je to malo drugačije, ali daleko od toga da je bučnije nego kod nas. Istina, sve je verovatno drugačije kad se igra u Buenos Ajresu. Vrelije je na srpskom derbiju ili u duelima Olimpijakosa i PAOK, na primer, ili u Turskoj.

Slaviša Jokanović

Fulam je sada prošlost. Kako gledate na tu epizodu?

- Uspešne tri godine tamo. Napredovali smo u svakoj. Letos je falilo nekih stvari. Mnogo je novih igrača došlo, bez priprema. Bilo je teško naći startnih 11. Promena je uvek impuls za igrače, klub se na to odlučio. Mogu to da razumem i ne osećam krivicu.

Ima li nekih ponuda?

- Bilo je, razgovara se. Nemam žurbu, tražim adekvatan projekat. Prija mi pauza, evo već nekih 25 dana ne radim. Iskoristio sam priliku da neke privatne stvari sredim.

Imate li bar neku zacrtanu zemlju?

- Radio sam u šest različitih zemalja, možda se taj broj uskoro poveća. Nemam problem s tim da nešto doživim kao korak unazad posle Premijer lige. Lepša mi je pobeda u Tajlandu nego poraz u Engleskoj. Cilj je da pobeđujete.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Zvezda mora da bude ponosna

 

Jeste li ispratili mečeve Zvezde u Ligi šampiona?

- Da. Moraju da budu zadovoljni učinjenim. Nije lako osvojiti četiri boda u takvoj konkurenciji. A videćemo, možda sutra budu veoma zadovoljni.

Pratite li situaciju u Partizanu?

- Naravno. Čujem se sa Baticom. To je tim koji se traži i koji nema kvalitet na nivou Zvezde. Mnogo je lakše kad sve posmatrate sa strane, kad niste unutra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading