PREDSEDNIK ZVEZDE NAJAVLJUJE: Novi stadion, ostanak Marina, internat...

Autor:

Sport

06.12.2018

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda će put ka novoj evropskoj afirmaciji nastaviti sa starim predsednikom, Svetozarom Mijailovićem. Kao što se i očekivalo popularni Toza je jedini podneo kandidaturu, pa se očekuje da dobije poverenje članova kluba na izborima od 8. do 10. decembra.

RepublikaFoto: Starsport
Svetozar Mijailović

Za vreme njegovog mandata crveno-beli su osvojili dve šampionske titule, prvi put se plasirali u Ligu šampiona i stigli prethodne sezone do evropskog proleća.

Iako je iza njega pun mandat Toza Mijailović je odlučio da se ponovo kandiduje.

- Postignut je dogovor između mene i gospodina Terzića. Isticao je rok za prijavu, pričao sam da je bolje da se pronađe neko mlađi, povezan sa privredom. Kada sam se vratio sa Kopaonika, kaže mi Zvezdan: Imam kandidata – sebe. Rekoh mu odlično, a on mi je uzvratio da ne ispunjava uslov, jer nije dve godine član Zvezde. Odlučio sam, na kraju, da se kandidujem - poručio je u razgovoru za "Sportski Žurnal" Svetozar Mijailović.

Aktuelni prvi čovek crveno-belih bio je blizu odlaska iz predsedničke fotelje leta 2016. godine. Posle loših rezultata na početku sezone navijači su tražili ostavke. Deo uprave je otišao, ali kako se niko nije kandidovao Mijailović je sa Terzićem nastavio započet posao.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Svetozar Mijailović

- Da se pojavio bilo ko, ne bih se kandidovao. Niko nije hteo da se sudari sa problemima. Kada sa strane posmatraju, misle da je u Zvezdi lako. Kada se uđe unutra vidi se kako je lepo, ali i teško. I nema stajanja, danas ste napravili fantastičan rezultat, sutra vas čeka nova utakmica - otrkiva predsednik Zvezde.

Sadašnjost je lepa, ali na Marakani su postavili nove ciljeve. Još jedna sezona u Ligi šampiona sigurno bi ugasila dugogodišnji finansijski požar u Ljutice Bogdana.


- Bitno je da Zvezda zadrži respektabilan tim. To je motor svega i svrha postojanja su dobri rezultati. Možemo danas da kažemo da smo na zdravim nogama. Najveći deo dugova smo sanirali, u pregovorima smo za rešavanje preostalih problema. Ključno je da sve finansijske obaveze prema zaposlenima izvrašavamo, ne duguje im se nijedna plata. Poslujemo pozitivno - kaže Mijailović.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Hoće li ostati Marko Marin?

- Nadam se da će da ostane - najavljuje prvi čovek crveno-belih.

Zvezda ima ozbiljne infrastrukturne projekte. Marakana je našimnkana za potrebe Lige šampiona, uskoro se očekuje rekonstrukcija.

- Raspisali smo konkurs, prijavilo se 26 firmi, čak deset iz inostranstva. Završava se 31. januara. Ponudiće nam se idejna rešenja, sa i bez altetkse staze. Zavisi i od finansijskih zahteva i za šta ćemo da se opredelimo - kaže Mijailović.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Pavkov

Internat bi trebalo da donese više prvotimaca iz omladinske škole nego što je to sada slučaj.

- Razvoj omladinske škole baza je za samoodriživost, izvor je za opštu stabilizaciju. Izgradićemo i medicinski blok, teretanu, teren sa veštačkom travom - zaključuje predsednik Zvezde.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading