DALIĆ: NAVIJAM SRCEM ZA SRBIJU

Autor:

Sport

05.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijam da se Srbija plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine, poručuje selektor Hrvatske Zlatko Dalić (52) u ekskluzivnom intervjuu za Srpski telegraf!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatko Dalić

Sa čovekom koji je komšije predvodio do finala Mundijala, gde su poraženi od Francuske sa 4:1, najpre smo se sreli u avionu za Dablin, gde se održao žreb kvalifikacionih grupa za šampionat koji će se igrati u 12 evropskih gradova.

- Neverovatno je da ceo Balkan može da stane u jednu grupu. Koliko znam, samo ne možete vi i Kosovo jedni s drugima - poručio je tada Dalić, a posle ceremonije žreba ljubazno pristao na nešto dužu priču. Zadovoljan je jer nema Srbiju i ekipe iz regiona za rivale.

* Izbegli smo "balkanske ratove", nema ekipa sa ovih prostora u istoj grupi. Vaš komentar?

- Kad bolje razmislim, možda je i bolje tako. Kad god dođe neki lokalni rival, onda je velika borba. Ja bih voleo da sve naše ekipe sa Balkana uspeju da prođu grupu i naprave dobar rezultat.

* Hoćete li navijati i za Srbiju?

- Zašto da ne. Svim srcem! Međutim, biće teško svima. Možda neke grupe deluju lagano, ali to danas nije tako. Svaka ekipa igra fudbal.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

* Kako vidite grupu u kojoj je srpska reprezentacija?

- Razgovarao sam sa kolegom Mladenom Krstajićem, poželeo sam mu sreću. Imate Portugal i Ukrajinu, Luksemburg i Litvaniju. Sa Litvancima ste igrali u Ligi nacija, lako s njima izašli na kraj. Mislim da je realno da se vodi bitka između vas i Ukrajine za drugo mesto. Portugal je blagi favorit, aktuelni prvak Evrope, ali to ne mora ništa da znači.

* Pretpostavljamo da ste zadovoljni žrebom?

- Nisam ni zadovoljan ni nezadovoljan. Ko god da je došao, mi moramo da budemo među prve dve ekipe. S te strane je sve OK. Imamo možda neka lakša putovanja u vidu Slovačke i Mađarske, tu su Vels i Azerbejdžan.

* Nema nijedne od najjačih reprezentacija na putu Hrvatskoj. Da li je plasman na EP za vas moranje?

- Tačno, nema nijedne top-ekipe u grupi, ali mi smo drugi na svetu i svi hoće da igraju protiv nas i da nas pobede. Uvek sam optimista, naravno da je cilj plasman na EP. To je ono što moramo da ostvarimo, nema izgovora - zaključuje Dalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading