PRVO, PA MUŠKO: "Orlovi" odmah kod Ronalda!

Autor:

Sport

04.12.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve će da pršti od samog starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u B grupi! Fudbaleri Srbije na put prema kontinentalnoj smotri kreću iz Portugala 25. marta sledeće godine, gde će im snagu testirati ni manje ni više nego branilac trofeja predvođen Kristijanom Ronaldom!

RepublikaFoto: Starsport
Fudbalska reprezentacija Srbije

MI SE PITAMO

Voljom žreba, četa Mladena Krstajića zatim će na noge i Ukrajini (7. jun), zbog čega nekadašnji reprezentativac Ljubinko Drulović ističe da će upravo ta dva duela odmah pokazati odnos snaga u B grupi.

- Dobro smo prošli na žrebu jer smo dobili grupu sa rivalima sa kojima možemo da se nadmećemo. Prva utakmica je uvek najvažnija, a u ovom slučaju može da znači prednost od tri boda u odnosu na direktnog konkurenta. Ako tome dodamo i tri moguća boda sa gostovanja Ukrajini, jasno je da se mi sami pitamo kakvo će raspoloženje biti na startu kvalifikacija. Neće biti lako, za početak da ne izgubimo, pa da ne bude da posle moramo da se čupamo. Ako pobedimo, biće odlično. Pratim Portugal i raspoloženje tamošnje javnosti gde sam igrao i vidim da su se naoštrili. A kako i ne bi kad brane titulu. Očekujem da će Ronaldo igrati, imaju i još nekoliko kvalitetnih igrača i mladih nada, ali zavisiće puno i od našeg raspoloženja na terenu - jasan je Drulović.

RepublikaFoto: Starsport

SKUP KIKS

Proslavljeni fudbalski as smatra da će "orlovi", Portugal i Ukrajina odlučivati o prva dva mesta u B grupi. Međutim, upozorava da svakog skupo može da košta neozbiljan pristup protiv Litvanije i Luksemburga.

- Ko prospe bodove protiv dve objektivno slabije selekcije, biće u problemu. Za Litvaniju smo u Ligi nacija videli da smo bolji, a sigurno i od Luksemburga. Što se Ukrajine tiče, kvalitetnija je od Rumunije, sa kojom smo igrali. Iskusni su, a puno toga zavisi kad će se oporaviti i vratiti u tim Andrij Jarmolenko, uz Konoljanku njihov najbolji igrač. Dobro je što ćemo poslednji meč igrati protiv njih kod kuće, da na punoj Marakani overimo prolaz - dodao je Drulović.

Krle igrao protiv Ševčenka!

Srbija i Ukrajina odigrale su samo četiri prijateljska meča, u kojima smo svaki put poraženi, uz samo jedan postignut gol. Zanimljivo, prvi susret 17. avgusta 2005. u Kijevu (2:1) u direktnom duelu odigrali su sadašnji selektori Mladen Krstajić kao štoper i Andrej Ševčenko kao napadač.

 

Raspored Srbije u kvalifikacijama za EP 2020.

1. kolo, 25. mart 2019.

Portugal - Srbija 20.45

2. kolo, 7. jun 2019.

Ukrajina - Srbija 20.45

3. kolo, 10. jun 2019.

Srbija - Litvanija 20.45

4. kolo, 7. septembar 2019.

Srbija - Portugal 20.45

5. kolo, 10. septembar 2019.

Luksemburg - Srbija 20.45

6. kolo, 14. oktobar 2019.

Litvanija - Srbija 20.45

7. kolo, 14. novembar 2019.

Srbija - Luksemburg 20.45

8. kolo, 17. novembar 2019.

Srbija - Ukrajina 15.00

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading