ITALIJAN OPČINJEN DELIJAMA: Kad bih opet mogao da se rodim, bio bih navijač Zvezde!

Autor:

Sport

30.11.2018

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pesma navijača Crvene zvezde je odjekivala Napuljom, iako su bili malobrojni, oko 3.000 "delija" je na mahove nadjačalo daleko brojnije navijače Napolija, a o tome najbolje svedoči i tekst koji je napisao posle utakmice Lige šampiona između Napolijai Crvene zvezde, novinar Masimilijano Galo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Zvezde slave sa navijačima

- Devedeset minuta neprekidne pesme, sa bubnjevima, uz pesme Bela ćao i Bandijera rosa. Kao u snovima. Fudbal kao u snovima deteta. Ispunili su mi srce i vratili su mi neka stara sećanja, na vreme kada sam se kao dete zaljubio u bubnjeve, zastave i različite ljudske figure čija osećanja zavise od onog što se događa na terenu - napisao je novinar "Ilnasporta".

Tokom boravka u gradu Delije su se sprijateljile sa domaćim ultrasima i zajedno su pevale i slavile, a ni to što je njihov tim izgubio nije ih učinilo tužnima.

- Poslednji su na tabeli grupe Lige šampiona, takmičenja koje nisu igrali 27 godina, imaju male šanse da prođu dalje, primili su tri gola, prvi za 10 minuta, ali ništa nije uticalo na njih. Bubanj, pesme, zastave, horsko pevanje. Bilo je veselo, nije bilo nasilja, a naročito je upečatljivo petominutno pevanje "Bela ćao" - oduševljeno je napisao Galo.

I na kraju, toliko je bio opčinjen njima da je rekao da bi voleo da se rodio kao navijač Crvene zvezde.

- Na kraju utakmice, Napolitanci su otišli, San Paolo je ostao prazan, gostujući navijači su prema odredbama policije morali da ostanu malo duže. Izgubili su sa 3:1, nastavili da pevaju. Slušao bih ih satima. Kada bih mogao da se vratim na dan rođenja, rekao bih da sam navijač Crvene zvezde - napisao je Galo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading