NAJBOLJI SRPSKI SUDIJA OTVORENO - Mažić: Zbog Hrvatske nisam sudio finale SP!

Autor:

Sport

26.11.2018

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski i jedan od najboljih svetskih sudija, Milorad Mažić izjavio je da žali što nije sudio finale svetskog prvenstva. Istovremeno, naš arbitar je otkrio mnoge zanimljivosti iz uspešne karijere.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Mažić

Ipak, Mažić je svestan da to nije bilo realno budući da je u finalu igrala Hrvatska te veruje da je to uticalo na odluku da on ne bude arbitar. Takođe je otkrio da će karijeru najverovatnike završiti na EP 2020.

- Plasman Hrvatske me je sigurno udaljio od deljenja pravde u finalu Svetskog prvenstva. Nije bilo realno da naši arbitri dobiju poverenje za taj meč. Bili smo svesni i posle polufinala da smo "otpali" iz konkurencije. Iz FIFA-e su nam rekli da uživamo u poslednjem meču Mundijala - otkrio je Mažić.

Mažić je govorio i kako uspeva da pored sudijskog posla obavlja i funkciju menadžera u jednoj kompaniji, kao i o tome da li trpi pritiske od igrača te kakav odnos ima sa Ronaldom i Mesijem, ali i zašto ne želi da se zamera Zlatanu Ibrahimoviću.

- Respekt kod igrača stiže kroz godine iskustva. Svi veliki fudbaleri imaju svog ego. Ibrahimović ima balkanski mentalitet, tu našu crtu... Svaka ekipa ima svog lidera. Imam odličnu saradnju sa Ronaldom, Mesijem, generalno sa svim "zvezdama" - otkrio je Srbin.

Milorad Mažić na Svetskom prvenstvu

Za "B92.net" je pričao i o nepristojim ponudama, ali i o zašto sve češće sudi u Aziji. Mažić nije želeo da komentariše rezultete srpske fudbalske reprezentacije i objasnio zašto minimalno prati srpske medije. Ne želi da bude u centru pažnje, kako i sam kaže to prepušta sportistima.

- Nema me u medijima iz prostog razloga. Ne pripada nama (sudijama) da se tu mešamo, to je mesto za fudbalere, sportiste - skroman je Mažić.

Otkrio je i da po utakmici uglavnom pretrči čitavih 12 kilometara.

Milorad Mažić

Da li je teže suditi domaće utakmice ili inostrane?

- Moramo priznati da je inostrani fudbal daleko ispred domaćeg po kvalitetu. U poslednjih 20 ili 30 godina se mnogo stvari u ovom sportu menjalo, brži je neuporedivo - kaže naš arbitar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading