"CRNI PETAK" U DORTMUNDU: Španac kupljen na "sniženju" za 28 miliona evra!

Autor:

Sport

23.11.2018

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se do sada postavljalo pitanje sada je otklonjena svaka dilema. Najbolji strelac i hit ove jeseni u Borusiji iz Dortmunda zvanično je postao deo tog kluba i to za 28 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pako Alkaser

Možda će neko ostati u čudu, ne znajući da je Pako dosad za Milionere nastupao kao pozajmljeni igrač Barselone, ali posle strašnog početka sezone ovaj potez nimalo ne čudi. Dortmund je iskoristio svoje opcije u postojećem sporazumu o pozajmici i po formuli 23.000.000 + 5.000.000 evra kupio trenutno najboljeg strelca ekipe, drugog u Bundesligi i najvrelijeg španskog strelca trenutno. Naravno, 23.000.000 evra predstavlja iznos obeštećenja, dok se Dortmund obavezao da će u narednim godinama isplatiti još pet miliona evropskih novčanica kroz razne bonuse. 

Posao je završen i Pako je potpisao petogodišnji ugovor, do juna 2023. godine, što mu je došlo kao nagrada za fantastične partije koje je pružao dosad. U osam mečeva u svim takmičenjima Pako je tresao mreže čak devet puta, a u Bundesligi je odigrao šest utakmica i ubeležio osam pogodaka iz, verovali ili ne, osam šuteva ka okviru protivničkog gola! I to u 235 minuta na terenu, što mu daje konverziju od 29 minuta po pogotku. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading