LALATOVIĆ: Ne želim da pretim Zvezdi, ali...

Autor:

Sport

23.11.2018

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Radiničkog Nenad Lalatović motivisan dočekuje derbi 17. kola Superlige protiv Crvene zvezde, zadovoljan je što je Radnički posle dugo vremena razdvojio beogradske večite rivale na tabeli. Lalatović ne želi da preti aktuelnom šampionu, ali veruje da njegov tim može do povoljnog rezultata.

RepublikaFoto: Tanjug
Lalatović motivisan!

- Ono što me čini srećnim pred ovaj meč je to što smo u poodmaklom delu sezone razdvojili Zvezdu i Partizan na tabeli i što smo dočekali da ovo bude derbi sezone u Srbiji. Naravno da je će duel između Zvezde i Partizana uvek biti derbi, ali trenutno stanje je takvo da će se u Nišu u subotu sastati dve ekipe koje su do sada najviše pokazale u ligi. Očekujem dobru utakmicu, pun stadion, jer smo mi svojim igrama zaslužili veliku podršku. Smatram da će ovaj meč biti naš diplomski ispit, jer ćemo imati priliku da se dokažemo protiv sjajne ekipe. Mi ne želimo da pretimo Zvezdi, ali imamo svoje ambicije, iako smo svesni koliko je težak zadatak pred nama. Zvezda ima dva podjednako jaka tima. To je tim koji je prošle godine igrao Ligu Evrope, sada igra Ligu šampiona i osvojila je četiri boda u svojoj grupi pobedila jedan Liverpul. Kada igraš protiv jedne takve ekipe, svakako je da moraš da imaš respekt prema njenim rezultatima, ali ne smeš da se plašiš. Jer, ako se oni nisu uplašili od Liverpula, nećemo se ni mi uplašiti od njih iako su oni uspeli da pobede Liverpul, možemo i mi da pobedimo njih ukoliko uđemo u meč onako kako se spremamo. Najave da će Zvezda doći u Niš u izmenjenom sastavu mene ne mogu da prevare. Još jednom kažem da mislim da oni imaju dva podjednako jaka sastava i to što im sutra neće igrati po jedan štoper, bek i napadač neće nimalo umanjiti njihov kvalitet. Mi znamo šta treba da uradimo i verujemo da ćemo posle ovog susreta imati razloga da budemo zadovoljni – rekao je Lalatović, a potom se osvrnuo na kadrovsku situaciju u Radničkom.

– Neću moći da računam na povređene Sašu Stojanovića, Sinišu Babića i Marka Mitrovića, dok je pod znakom pitanja i nastup Lazara Ranđelovića, koji se povredio na treningu. Ostali igrači su spremni i našpanovani da ispune sve zadatke koje postavim pred njih. Jako mi je žao zbog Stojanovića, koji bi nam bio od velike koristi na ovoj utakmici, ali važnije je da ga sačuvamo za neke naredne izazove – jasan je Lalatović.

Navijači Radničkog očekuju uspeh svog tima protiv šampiona države, a jedan od glavnih aduta Nišlija biće drugi strelac lige Nermin Haskić, koji je u dosadašnjem delu šampionata postigao sedam golova.

RepublikaFoto: Starsport

- Očekujem dobru atmosferu i odličnu utakmicu, kao što je bilo kad smo nedavno igrali protiv Partizana. Verujem da će niška publika imati šta da vidi u duelu dve prvoplasirane ekipe na tabeli, dobru igru, golove i sve ono najbolje što fudbal nudi, a verujem da ćemo mi imati razloga za zadovoljstvo kada se meč završi. Mi se temeljno pripremamo za ovu utakmicu. Znamo odakle nam preti opasnost i koji su Zvezdini najjači aduti i pokušaćemo da ih osujetimo, a da sa druge strane iskoristimo naše šanse. Ne mislim da će se kod njih osetiti izostanak nekih bitnih fudbalera, pošto je svima poznato da oni imaju bukvalno dve ekipe koje mogu da igraju na najvišem mogućem nivou, što su i pokazali ove sezone. Ali bez obzira na njihovu snagu, ja verujem u moj tim i mislim da možemo ostvariti dobar rezultat u ovoj utakmici. Igramo odlično, forma nam je konstantno u uzlaznoj liniji i nema razloga da tako ne bude i protiv Zvezde - izjavio je Nermin Haskić.

Duel na stadionu Čair zakazan je za subotu od 19 časova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading