Prodaje se slika na kojoj Hitler grli jevrejsku devojčicu! Da li je to bila ljubav ili propaganda?

Autor:

Razonoda

10.11.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve retke relikvije iz Drugog svetskog rata, naći će se na aukciji u Čisapejk Sitiju, u Marilendu 13. novembra.

RepublikaFoto: youtube.com/Rui Rebelo Gamboa
Adolf Hitler

Aukcijska kuća "Alexander Historical Auctions" će ponuditi fotografiju Adolfa Hitlera sa mladom nemačkom devojčicom po imenu Rosa Bernile Nienau, koja mu je bila veoma draga.

(FOTO) ZAPANJUJUĆE SCENE: NEONACISTI marširali ulicama Berlina u čast RATNOG ZLOČINCA

Slika je nastala na Hilterovo insistiranje u Berghofu, gde  je upoznao mladu devojčicu koja je rođena na isti dan kao i on. Godine 1939. su zajedno proslavili rođendan i od tada počinje njihovo prijateljstvo.

- Zanimljiva stvar vezana za ovu fotografiju je ta što je Rosa po nemačkim standardima bila Jevrejka. Ono što je posebno interesantno, je to što je Hitler nastavio da ima dobar odnos sa devojčicom i nakon što je saznao da je ona Jevrejka - rekao je Bil Panagopulos iz aukcijske kuće.

Panagopulos je dodao da je ovo jedinstveni dokument koji daje pogled na drugu "ljudsku" stranu Hitlera i da je čista suprotnost svemu onome u šta se veruje da je on bio. 

Slika Rose i Hitlera ima početnu cenu od 8.000 dolara

Još jedna retka relikvija iz Drugog svetskog rata je retka knjiga koju je Mao Cedung napisao za člana francuske kraljevske porodice koji je bežao iz Pekinga nakon japanske okupacije.

- Nešto što je Mao napisao dok se još uvek borio protiv nacionalista i tražio od saveznika da rade zajedno u borbi protiv italijanskih, nemačkih i japanskih fašista. Nikad nisam video ništa slično tome. Kada su mi je pokazali, pao sam sa stolice -rekao je Panagopulos.

Cena knjiga na aukciji biće do 150.000 dolara (130.000 evra).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading