(VIDEO) DVOGLAVA ZMIJA ŠOKIRALA SVET: Tek da vidite šta radi jezikom

Autor: Republika

Razonoda

29.09.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otrovna dvoglava zmija pronađena je u Virdžiniji prošle sedmice, a ovo otkriće stručnjak za divlje životinje naziva izuzetno retkim.

RepublikaFoto: youtube.com/ABC Television Stations
Dvoglava zmija

Beba istočne otrovne zmije pronađena je u jednom dvorištu u severnoj Virdžini, a fotografije i video njenog migoljenja objavljene su na Fejsbuku, piše Global njuz.

- Dvoglave zmije veoma retke, najviše zbog toga što ne mogu dugo da žive - kazao je virdžinijski herpetolog Dž. Kelopfer.

Zmije rođene sa mutacijom poput teško preživljavaju u divljini, kaže Kleopfer, dodajući da je razlog to što dve glave često žele da rade dve različite stvari.

Nakon što je gmizavac pronađen, državni herpetolog ju je premestio u Centar za divlje životinje u Viržiniji gde su eskperti radili ispitivanje.

Zaposleni u centru su kazali da je nakon pregleda ustanovljeno da zmija ima dva dušnika i jednjaka, ali jedno srce i pluća. Državni biolozi veruju da obe glave mogu da distriburiraju otrov iz zuba.

- Na osnovu anatomije, bilo bi bolje da prva glava jede, ali to je izazov, jer se one mogu učiniti jedna drugoj dominantnijom - zaključak je stručnjaka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading