NAJNOVIJA TEORIJA O ATLANTIDI: Nestali grad nije potonuo, ZBRISALI SU GA VETROVI SAHARE

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

18.09.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteiozna geološka pojava oko Sahare, koja je vidljiva iz svemira, nalazi se na području današnje Mauritanije. Predstavlja kružnu formaciju, a ima prečnik od čak 40 kilometara, dok je unutrašnji obruč ili krug prečnika 23 kilometra.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Oko Sahare viđeno iz satelita

Prema "brightinsightovcima", sve ovo se savršeno poklapa sa Platonovim opisima Atlantide.

Ljubiteljima teorija zavere veoma će se dopasti njihova nova tvrdnja.

Ekipa sa Jutjub kanala Bright Insight, smatra kako se sve ono što je grčki filozof Platon napisao o Atlantidi oko 360. godine pre nove ere idealno poklapa sa geološkom formacijom Rišat, odnosno "okom Sahare".

Zbog svoje veličine, oko Sahare otkriveno je tek u vreme svemirskih letova, kada su neobičnu pojavu na Zemlji fotografisali astronauti.

Ova geološka pojava je poprilična misterija i nepoznanica. Isprva se mislilo kako je reč o krateru, ali verojatnije se radi o tome, smatraju naučnici, da je oko rezultat pomeranja kontinenata još pre 100 miliona godina.

S druge strane, mit o Atlantidi stariji je od Platonovih dela. Navodno je informacije za svoje tvrdnje dobio od velikog atinskog političara i pesnika Solona, koji se nikada nije do kraja uspeo da istraži fenomen izgubljene Atlantide, ali su njegovi spisi sačuvani, pa ih se nekih 300 godina kasnije dokopao i Platon.

Atlantida je navodno bila civilizacija kao nijedna druga, a u grčkoj mitologiji spominje se kao bogato i napredno ostrvo, mnogo ispred tadašnjeg vremena, na kome su živeli moćni ljudi koji su vladali neverovatnom i neobjašnjivo naprednom tehnologijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading