U ovom gradu u školama su uvedeni ČASOVI SREĆE!

Autor: b92.net

Razonoda

28.08.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Subotom u ranim jutarnjim časovima inače bučna učionica u školi "Kautilja Sarvodaja Bal Viđalaja" u južnom Delhiju - jezivo je tiha. Desetina učenika sedi uspravno na svojim stolicama, zatvorenih očiju i sa rukama na kolenima. Jedini zvuk je zujanje ventilatora. Udžbenika nema na vidiku. Na tabli piše "čas sreće" sa velikim smajlijem pored.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Oslobodite svu napetost, fokusirajte se na disanje. Zamislite da radite nešto što vas zaista čini srećnim - govori učiteljica Akileš Čouhan dok prolazi kroz redove. 

U susednoj učionici, učitelj Muhamad Kan vodi studente kroz "vežbu zahvalnosti". On je zamolio učenike, jednog po jednog, da duboko razmisle zbog čega se danas osećaju zahvalno. 

- Mama mi je skuvala ručak sa omiljenim povrćem - kaže 11-godišnji Ankita.

- Zahvalan sam joj.


- Otac me je odveo u park da igramo kriket - kaže učenik Varun.

- Zahvalan sam što provodi vreme sa mnom iako mora da radi svakog dana.


Zahuktao se razgovor među učenicima o tome kako su zahvalni čistačima i domarima koji održavaju školu čistom. 

"Čas sreće" od 45 minuta osmišljen je da pomogne učenicima da se opuste, osvrnu na pozitivne stvari tokom dana i bolje suočavaju sa svojim životima. Nema udžbenika, kontrolnih ni domaćih zadataka, što označava radikalno pomeranje naglaska sa učinka učenika na njihovu dobrobit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading