Japanci osmislili UREĐAJ protiv NEPRIJATNOG MIRISA OBUĆE!

Autor: rs.n1info.com

Razonoda

16.08.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za problem neugodnog mirisa obuće koji se posebno javlja tokom toplih letnjih dana, Panasonik je osmislio uređaj koji efikasno deluje noću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Panasonik MS-DS100 je uređaj koji "napada" isovalerinsku kiselinu koja je prirodni uzrok neugodnog mirisa stopala, a koji stvara jedna od miliona bakterija koje žive na ljudskom telu Staphylococcus epidermidis.

Uglavnom bezazlen patogen koji kolonizuje ljudsku kožu kako bi preživeo, a zajedno sa Staphylococcus epidermidisom uzrokuje miris znoja kada stupi u interakciju s aminokiselinom poznatom kao leucin, koja se oslobađa kada se pojavi znoj na stopalima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uređaj MS-DS100 se stavlja u unutrašnjost obuće i pomoću jona koje u Panasoniku nazivaju "nanoe X", elektrostatičnih atomiziranih vodenih čestica koje ispuštaju 4,8 biliona hidroksil (OH) radikala po sekundi koji reaguju s hidrogenom (vodonikom) u česticama koje uzrokuju neugodan miris i neutralizuju ih.

Dovoljno je uključiti uređaj i gurnuti ga u obuću, nakon čega sledi širenje jona. Proces traje pet, odnosno sedam sati za "najuporniji miris",

Prodaja uređaja počinje u Japanu 20. septembra, a cena još nije poznata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading