Ljudi u bedi pristajali da im bande lome kosti za 50 EVRA!

Autor: Republika

Razonoda

09.08.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska policija objavila je da je razbila dve bande koje su pronalazile dobrovoljce i lomile im kosti da bi uzeli odštetu od osiguranja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Medicinska sestra pomagala bandi da varaju osiguravajuće kuće

Kriminalci su pronalazili narkomane, alkoholičare ili ljude u novčanim poteškoćama koji su učestvovali u navodnim saobraćajnim nesrećama i dobijali odštetu od osiguravajućih kuća. 

Policija je uhapsila 11 osoba, uključujući medicinsku sestru koja je povređenima davala analgetike da bi im članovi bande lomili kosti tegovima za vežbanje. 

Zatim bi ih izbacivali pored auto-puta kod Palerma, gde su navodne žrtve zvale Hitnu pomoć i lagale da su doživele nesreću. 

Prevaranti su im obećavali 30 odsto odštete, koja je dosezala i 150.000 evra, i prepuštali im da sami izaberu koju će im kost slomiti. 

Međutim, u policiji kažu da su žrtve dobijale samo 50 do 100 evra, čak i u slučajevima kada su zbog povreda završavali u invalidskim kolicima. 

Najgori slučaj dogodio se u januaru 2017, kada je član bande nenamerno ubio jednog Tunižanina kada mu je lomio kosti. Međutim, ni to nije sprečilo prevarante da njegovo telo ostave uz put i traže novac od osiguranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading