Morska NEMAN u vodama NAJPOPULARNIJE TURISTIČKE DESTINACIJE!

Autor: b92.net

Razonoda

25.07.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krokodil dug gotovo dva metra primećen je na više plaža tajlandskog ostrva Puketa, jednog od najpopularnijih turističkih destinacija u zemlji, javile su lokalne vlasti koje neuspešno pokušavaju da ulove životinju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Krokodil je pre nedelju dana primećen kod plaže Ravai na Andmanskom moru, a posle toga su ga osobe zadužene za njegovo hvatanje, videle na raznim drugim mestima.

- Skoro smo uspeli da ga uhvatimo kada je bio blizu plaže letovališta Karon. Bili smo na nekoliko metara od njega ali je on brzo uronio nazad u more - rekao je za Frans pres Tavi Tongša, gradonačelnik tog mesta koje se nalazi na zapadnoj obali Puketa, na jugu Tajlanda. 


On je dodao da za sada ne znaju odakle je krokodil došao. 

Po njegovim rečima, hvatanje reptila je otežano zbog kišne sezone koja sprečava ribare da izađu na more i upotrebe svoje mreže. 

Tajlandske plaže privlače milione turista svake godine i ostrvo Puket jedna je od najpopularnijih destinacija. 

Krokodili iz Sijama su nekad bili vrlo rasprostranjeni u jugoistočnoj Aziji ali njihov broj je drastično pao zbog lova i uništenja njihovog prirodnog staništa. Oni se trenutno nalaze na crvenom spisku ugroženih vrsta Međunarodne unije za očuvanje prirode. 

Samo jedna šačica živi i dalje u divljini u nacionalnim parkovima u centru i na zapadu zemlje, ali većina se nalazi na farmama-zoološkim vrtovima koje kritikuju grupe za odbranu životinja. 

Pomorski biolog Ton Tamrongnavasavat, veruje da je krokodil koji se pojavio na Puketu verovatno hibridna verzija vrste koja je odgajana na tim farmama. 

U januaru 2017. godine, jednu Francuskinju koja je sa suprugom posetila nacionalni park Kao Jai severno od Bangkoka ugrizao je krokodil dok je pokušavala da napravi selfi pored njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading