ZBOG OVOG UŽASA SU ARHEOLOZI ZANEMELI: Misteriozni crni sarkofag otvoren posle 2.000 godina!

Autor: Tanjug

Razonoda

20.07.2018

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arheolozi u Egiptu pronašli su pre dve nedelje veliki sarkofag od crnog granita u Aleksandriji koji je 2.000 godina tu postojao, netaknut, a sada je konačno otvoren.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arheološko nalazište u Egiptu

Ubrzo su počele da se šire različite glasine i teorije, od onih da se u njemu možda nalaze ostaci Aleksandra Makedonskog do toga da će njegovo otvaranje osloboditi strašnu kletvu, piše BBC.

Međutim, prema arheolozima koji su ga pronašli i otvorili, nije bilo ništa od navedenog.

Umesto toga, arheolozi su u njemu pronašli tri kostura i braon-crvenu otpadnu vodu, koja je imala nepodnošljiv miris.

RepublikaFoto: pixabay.com

Egipatsko ministarstvo za antikvitete zadužilo je komitet arheologa da otvori relikviju, koja je otkrivena na građevinskom projektu.

Prvobitno su poklopac podigli oko pet centimetara pre nego što su zbog užasnog mirisa morali da prekinu, napuste mesto inspekcije i sačekaju da se provetri.

- Pronašli smo kosti tri osobe. Izgleda da je u pitanju porodična grobnica. Nažalost, mumije u sarkofagu nisu bile u najboljem stanju, pa su samo kosti ostale čitave - rekao je generalni sekretar Vrhovnog saveta za antikvitete Mustafa Vaziri.

Odgovarajući na strahove da bi otvaranje sarkofaga moglo da dovede do oslobađanja strašne faraonske kletve, Vaziri se nasmejao.

- Otvorili smo ga i hvala bogu, svet nije prestao da postoji - našalio se on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading