JEZIVO! Toliko je bilo toplo da se istopio asfalt i PROGUTAO NOGU mladiću!

Autor: Republika

Razonoda

08.07.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su se u pojedinim delovima Velike Britanije građani borili s kišom i grmljavinom, istovremeno je u Njukaslu u Velsu došlo do nesvakidašnjeg spasavanja.

RepublikaFoto: pixabay.com

U ovom delu zemlje izmereno je 24 stepeni Celzijusa, što je kod nas uobičajeno i prijatno letnje vreme. Međutim, ova temperatura je neuobičajena za to podneblje, pa je došlo do, verovali ili ne, topljenja asfalta.

Naime, 24-godišnjak je tokom odlaska na pauzu za ručak zgazio na meki deo puta koji mu je automatski "progutao" nogu. Kako bi bio spasen, vatrogasci su morali da razbijaju veliki deo puta, kako bi ga oslobodili.

- Mogao je da se uspaniči i polomi zglob, ali je mirno pozvao i sačekao pomoć. Stigli smo nekoliko minuta nakon njegovog poziva, iskopali deo asfalta i lagano izvukli nogu koja je bila duboko zarobljena u betonu - rekli su vatrogasci za "Daily Mail". 

Pošto je ova temperatura neuobičajena za ove krajeve, spasilačke ekipe upozoravaju građane da vode računa kako i gde hodaju tokom ovih "paklenih" dana. U ovim krajevima došlo je i do isušivanja reka pa je u toku i spasavanje riba.

Tamošnji meteorolozi upozoravaju građane da će ovih dana temperature ići malo iznad 30 stepeni Celzijusa, kao i da je ovaj jun bio najtopliji još od 1976. godine, što pokazuje i topljenje zgrada.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading