SPAS ZA RODITELJE: Pomoću ovoga uskoro ćemo moći da prepoznajemo ZBOG ČEGA BEBA PLAČE!

Autor: n1info.com

Razonoda

10.06.2018

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki put kada dete zaplače, roditelji nagađaju o čemu se radi: da li je gladna, da li je žedna, da li joj je mokra pelena, da li je nešto boli, raste zub... Ali, tome je možda konačno došao kraj. Neuropsiholog iz Kalifornije, Arijana Anderson, i sama majka četvoro dece je osmislila aplikaciju za mobilni telefon koja tumači bebin plač.

RepublikaFoto: pixabay.com
Roditeljima će život biti mnogo lakši

- Kad sam dobila treće dete, shvatila sam da je njen plač sličan plaču prethodno dvoje i mogla sam da prepoznam šta joj treba na osnovu toga kako zvuči njen plač -  kaže Arijana.

Upotreba aplikacije "Chatter Baby" je jednostavna, telefon držite blizu bebe da "sasluša" plač vašeg deteta i da vam ponudi rešenje. Za sada program nudi samo tri razloga - glad, nervozu i bol, ali programeri navode da je krajnji cilj da aplikacija nauči da prepoznaje više emocija.

- Učite "Chatter Baby" o svojoj bebi, možete da idete po listi i da označite neke od razloga: nadutost, strah, razdvajanje od roditelja, dosadu, bol. - kaže Anderson.

Aplikacija je veoma korisna i za osobe sa oštećenim sluhom. Andreson tvrdi da se struktura plača razlikuje od zemlje do zemlje. Sledeći korak je da se napravi dovoljno velika baza podataka plača i zvukova koje bebe prave, kako bi roditelji širom sveta mogli da je koriste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading