TRAŽILI NESTALI MALEZIJSKI AVION, PA NAIŠLI NA NEŠTO SKROZ NEOČEKIVANO!

Autor: Republika

Razonoda

05.05.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji koji su i dalje u potrazi za nestalim malezijskim avionom u Indijskom okeanu su naišli na nešto sasvim neočekivano.

Avion na letu MH370 nestao je pre 4 godine, a ekipe se još uvek nadaju da će pronaći makar neke ostatke letelice.

Kada su pronađena dva veća objekta nedaleko od obale Zapadne Australije svi su se ponadali da to ima neke veze sa nestalim avionom.

Međutim, pronađene su olupine dva trgovačka broda iz 19. veka za koje se veruje da su prenosili ugalj.

Pronađeni su oko 2.300 kilometara daleko od obale, na dubini od 3.700-3.900 metara, na međusobnoj udaljenosti od oko 36 kilometara.

Jedna olupina bi, veruje se, mogla da predstavlja ostatke lađe Vest ridž, izgrađene u Škotskoj, koja je nestala dok je prenosila britanski ugalj u Indiju 1883. Olupina je pronađena još 2015. godine u uspravnom položaju na dnu mora, ali tek je ovih dana objavljeno o kom bi brodu moglo da se radi.

Muzej Zapadne Australije je objavio fotografiju olupine. Razmatra se da li je reč je o brodu Koringa koji je nestao 1894. godine ili o Lejku Ontariju, kome se svaki trag izgubio 1897. godine.

U međuvremenu, potraga za melazijskim avionom se nastavlja, a malezijska vlada je obećala da će dati 20 miliona dolara u slučaju pronalaska aviona ili crne kutije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading