OVO SU BABA VANGINI RECEPTI ZA LEČENJE BUKVALNO SVAKE BOLESTI!

Autor: Republika

Razonoda

07.04.2018

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baba Vanga, iako je bila slepa, videla je više od mnogih - detalje prošlosti i dubinu budućnosti. Njena proročanstva i danas se ostvaruju.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Pakko
Baba Vanga

- Sve što je potrebno za izlečenje je oko nas, u zavičaju oko nas, priroda nam je sve dala - govorila je Vanga. Isceliteljka nije bila protiv doktora i standardne medicine, osim u sopstvenom slučaju. Ipak, često je upozoravala kako su sintetički lekovi loši i opasni.

Duboko je verovala kako je najvažniji balans u telu koji moramo postići sami i sa onim što nam je dato od zemlje, pa tako i da za svaku bolest postoji biljka.

A

Akne: Pre spavanja nanesite na lice oblog - pamučnu krpu ili gazu koju ste prethodno namočili u vodu u kojoj se kuvala sapunjača, matičnjak i zova

Alergija: Malu kašičicu suvog pelina namočite u maloj šoljici hladne vode preko noći, ujutro procedite i pijte tri puta dnevno posle jela, tako da veliku kašiku te vode pomešate sa malo meda. Za sprečavanje alergije: pijte po jednu čašicu pelinovog vina na dan tokom proleća.

Anemija: Sameljite 100 grama osušenih plodova sleza. Pola kašičice tog praška umešajte u čašu svežeg ovčjeg mleka i pijte jednom dnevno. Za prijatniji ukus možete dodati malo meda.

Artritis: U većoj količini vode prokuvajte 10 korena ciklame (Cyclamen hederifolium). Tu mešavinu ulijte u kadu i kad se ohladi do podnošljive temperature, uđite u kadu. Voda treba da pokrije celo telo. Ležite u kadi dok se ne ohladi. Postupak bi trebalo ponoviti 10 puta, s tim da istu čajnu mešavinu možete upotrebljavati dva puta (podgrejanu).

Astma: Prelijte vrelom vodom 40 glavica crvenog luka dok ne omekšaju. Dodajte pola litra ulja i dinstajte. Propasirajte smesu i svako jutro i svako veče uzmite po jednu supenu kašiku tog pirea na prazan želudac.

B

Bolovi u leđima: Namažite leđa medom, tako da tokom masaže kožu povlačite prema gore.

Bolovi u grudima, kod žena (hormonska neravnoteža): Napravite napitak od pelina i podbela. Potopite pamučnu krpu u toj vodi, iscedite i umotajte cele dojke. Preko toga stavite labavi zavoj da pridržava krpe sa oblogama i ostavite tokom cele noći.

Bolovi u žuči (praćeni mučninom i povraćanjem posle konzumiranja masne hrane): Pomešajte sok od pola limuna s pola male kašičice sode bikarbone i popijte to.

Bolovi u leđima: Napravite domaći "flaster" protiv bolova -  potrebna su dva belanceta, jedna mala kašika naribanog domaćeg sapuna i jedno pakovanje usitnjenog belog tamjana. Smesu nanesite na vunenu tkaninu, umotajte oko leđa i držite dok flaster ne otpadne (jedan do dva dana).

Bolovi u nogama: Nakon što ste dobro oprali noge u mlakoj vodi, namažite ih svinjskom mašću, pa navucite lagane pamučne čarape i prespavajte u njima.

Bol u želucu: Pripremite čaj od bosiljka, kamilice i zelene nane. U 600 mililitara vode stavite supenu kašiku čaja da provri tri minuta. Pijte po jednu malu šoljicu posle jela.

RepublikaFoto: pixabay.com

Bronhije (upala): Prokuvajte jedan list lovora u 100 mililitara vode, sve dok polovina vode ne ispari. Tri puta dnevno uzimajte po jednu supenu kašiku te tečnosti.

Bradavica: Usitnite žavornjak (kokotić, delfinium), tako da dobijete prašak i tim praškom pospite prvu bradavicu koja se pojavila na telu.

Bronhitis: Stavite dva do tri lista podbela da se kuvaju u pola litra svežeg mleka. Dodajte na vrh noža svinjske masti. Pijte uveče po jednu malu šoljicu te tečnosti (šoljica kafe).

Bubrezi: Nedelju dana pijte čaj od semenki bundeve, dve vrećice mlevenog lanenog semenja i malo vode.

G

Gastritis: Svako jutro na prazan želudac popijte šoljicu čaja od bele vrbe. Posle toga popijte šoljicu mleka.

Glavobolja: Operite glavu u vodi u kojoj ste prethodno prokuvali komorač.

Grlo: Prstohvat amonijakovog hlorida (NH4Cl) otopite u čaši vode i jedanput do dva puta dnevno isperite grlo.

Grudvice/izrasline na dojkama: U pola kilograma ražanog brašna ulijte 100 grama mleka. Dobićete testo koje treba staviti na krpu i tako položiti na bolno mesto tri večeri zaredom.

Gubitak kose: U 500 mililitara vinskog sirćeta prokuvajte tri korena kukureka i četiri do pet vezica grčke koprive. Procedite i kad se ohladi, stavite na hladno mesto. Tom smesom možete masirati glavu svaki put posle pranja kose.

D

Desni: Isperite usta napitkom od divljeg šetraja u koji treba da dodate prstohvat stipse.

Dijabetes, Namočite vrhove kupina, iscedite pa pijte tokom dana.

E

 

Ekcem: Buket poljskog cveća prokuvajte i time zalivajte mesto s osipom na koži.

 

Ž

 

Žuljevi: Nemojte ih rezati nožićem! U jednu pelenu stavite grudvicu soli i dve kapljice vode. Zavežite pelenu oko žulja i ostavite preko noći. Osetićete jaku i neprijatnu bol, ali ako ponovite postupak dva do tri puta, žuljevi će nestati.

Žuč: Jedite svakodnevno po dve kruške i pijte kompot od divljih krušaka, bez šećera.

Z

Zatvor: Ispecite jednu jabuku i prelijte karamelom. Pojedite hladnu.

 

RepublikaFoto: pixabay.com

I

Ispucale ruke: Držite ih u mlakoj vodi u kojoj ste prethodno prokuvali biberiku. Ponovite dva do tri puta.

Imunitet: Jednom mesečno polijte se vodom u kojoj ste prokuvali majčinu dušicu.

Išijas: Sunčajte se tokom leta.

J

Jajnici, upala : Skuvajte sveži kupus, zalijte ga mlekom. Žena treba da stoji neko vreme iznad te pare.

Jačanje organizma, dobro i za mršavljenje: Poželjno je da primjenjujete ovaj recept na početku proleća: prokuvajte zasebno sušeni ruj, kamilicu, pelin i anis. Kuvajte svaku biljku pet do deset minuta. Kada se ohladi, procedite i pomešajte čajeve od svih biljaka u jednu posudu. Polijte tom tečnošću telo barem tri dana zaredom, posle kupanja.

Jetra, bolesna: Usitnite prah od 100 grama žute hajdučice (hajdučka trava, može i sveža hajdučica, no u tom slučaju udvostručite dozu). Dodajte 100 grama brašna i malo vode i napravite kašu. Od kaše napravite 60 omanjih kuglica. Osušite ih i držite na hladnom. Pre nego što počnete da ih uzimate oralno, obavezno jednokratno popijte magnezijum-sulfat (gorku so) za čišćenje. Mesec dana uzimajte po jednu kuglicu ujutru i uveče.

RepublikaFoto: pixabay.com

K

Kašalj: Uzmite jednu supenu kašiku osušene drače, stavite u 200 mililitara vode i pričekajte da proključa. Procedite i popijte po jednu šoljicu čaja svako veče pre spavanja.

Koža: U 500 mililitara vode prokuvajte kašiku i po suvog lista matičnjaka, sve dok ne ispari pola tečnosti. Onda napravite oblogu: uzmite pamučnu tkaninu, natopite je tom otopinom, ocedite i stavite obloge na upaljeno mesto dok ne prođe.

Krajnici, upala: Usitnite suvi korijen kukureka. Pomešajte ga s malo testa od brašna i vode i razvucite u traku dovoljno dugačku da je uvijete oko vrata. Traku pospite usitnjenim kukurekom pa je stavite oko vrata tako da vam obuhvati krajnike. Ovo odlično deluje i protiv upale i protiv otečenih krajnika. Bolest će vrlo brzo nestati. Odrasli mogu i prespavati s tom trakom oko vrata, oblogu na vratu dece ne držite duže od 30 minuta.

Konjunktivitis: Sameljite sveže lišće sleza i tri večeri zaredom stavljajte obloge na oči.

Krvni pritisak: U čašu stavite jednu supenu kašiku kukuruznog brašna i prelijte vrelom vodom do vrha. Neka prenoći. Ujutro popijte samo vodu na prazan želudac, nikako ne mešajte talog.

M

 

Migrena: U 600 mililitara kipuće vode stavite tri kašičice anisa i kuvajte pet minuta. Pijte tri puta dnevno po jednu malu šoljicu pre jela.

Mučnina: Pijte čaj od bele slačice.

S

Sinusitis: Tokom dva do tri dana jednom dnevno u obe nozdrve stavljajte 2 do 3 kapi narendanog korena ciklame.

Č

Čir: Napravite malu pogaču od ražanog brašna, mleka i svežeg sira. Stavite na bolno mesto preko noći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading