RAJSKI VRT: PRAVO PROLEĆE U JEDNOM VIDEU!

Autor:

Razonoda

23.03.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Japanu počinje sezona cvata trešnje, poznata kao sakura, a signalizira početak proleća. Ovo je godišnji događaj toliko značajan da postoje predviđanja koja pokazuju tačno kada i gde se očekuje cvetanje trešnje, a milioni turista s razlogom dolaze u Japan baš u ovo doba godine.

 

Međutim, ako se uzme u obzir činjenica da se događaj sakure proteže kroz maksimalno dve nedelje, razumljivo je da bi ljudi želeli da saznaju kada će nastupiti period između "kaika" (pupanja) i "mankai" (punog cvata) kako bi što više iskoristili "hanami" (sezone gledanja cvetova).

Japanska meteorološka korporacija (JMC) objavila je najnoviju prognozu procvata trešnje. Prognoza se temelji na različitim činiocima, kao što su niske temperature tokom jeseni i zime, kumulativne temperature, prethodne podatke i status rasta trešnje.

 

? Japan cherry ? trees #japancherryblossom

A post shared by www.sibilinadeco.com (@sibilinadeco) on Mar 1, 2018 at 11:50am PST

Za 2018. se predviđa da će sakura u Tokiju doći do vrhunca cvetanja oko 26. marta. Fukuoka bi trebala da vidi cvetove 23. marta, a Nagoja i Šizuoka će imati priliku za to 20. marta.

Sakura u Kjotu bi trebalo da počne da cveta 29. marta, a slede ga Osaka 30. marta. Međutim, očekuje se kako će se neka područja na južnom Kjušu otvoriti nedelju dana kasnije nego inače, poput Kagošime, s cvetovima kojima se predviđa otvaranje 2. aprila.

 

 

Sári és a japán cseresznye #spring #japancherryblossom #slowmotion #countryside

A post shared by Attila Sandor (@attila_sandor) on Apr 15, 2017 at 3:27am PDT

 

U hladnijim područjima Severnog Japana sezona procvata trešnje obično se događa kasnije od ostatka zemlje. Predviđa se da će se sakura u Aomori u regiji Tohoku otvoriti 24. maja, a poslednji cvetovi trešanja predviđeni su u Hokaidu. U svakom slučaju ne postoji bolje razdoblje od proleća za posetu Japanu…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading