(VIDEO) KOJA KRALJICA: Majka stavila lažnu kameru pored puta i svi se UPRPALI!

Autor: Republika

Razonoda

03.02.2018

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besna zbog neopreznih vozača koji bezglavo jure putem kroz njeno selo, majka iz Berkšira u Velikoj Britaniji uz put je postavila lažnu kameru i tako stala na kraj opasnoj vožnji.

RepublikaFoto: youtube.com/Tech Crunch
Lažna, a radi kao prava

"Kamera", napravljena od žute daske i prazne limenke dezodoransa, očito je imala učinka jer vozači sada opreznije voze jedinim putem u selu kojim peške u školu prolaze lokalna deca.  

Iako ne znaju ko ju je tačno postavio, a nagađa se da je reč o jednoj majci koja je strahovala za sigurnost svoje dece, meštani hvale njen potez. 

- Ne znam ko je postavio 'kameru', ali usporava saobraćaj pa je to valjda dobra stvar - rekao je Rej Plovmen, meštanin koji preko puta lažne kamere ima prodavnicu. 

Lokalna saobraćajna policij zabeležila je da dnevno u proseku tim putem prođe više od 1.800 automobila od kojih više od polovine prelazi ograničenje brzine, ali vlasti ništa nisu učinile po pitanju sigurnosti.

Međutim, pitanje je sme li lažna kamera da bude postavljena uz put - čini se da ne sme jer ako odvlači pažnju vozača i bude uzrok nesreći, onog ko ju je postavio čeka zatvorska kazna kao i vlasnika privatnog zemljišta na koji je postavljena.

Pravnici ženi preporučuju da svoju "instalaciju" makne pre nego što neko nastrada. 

- Razumem da je žena frustrirana jer lokalne vlasti nisu ništa preduzele, ali ne može da uzima zakon u svoje ruke. Potrebna je dozvola za tako nešto - rekao je advokat Nik Frimen, piše Daily Mail.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mara

04.02.2018 11:12

Treba je nagraditi a kameru ozakoniti.