(VIDEO) H&M U NOVOM SKANDALU: Čarapama uvredili MUSLIMANE!

Autor: Tanjug

Razonoda

29.01.2018

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švedski maloprodajni modni gigant "H&M" povukao je seriju čarapa za decu, nakon što su na njegov račun bile upućene kritike zbog šare na tim čarapama koja navodno označava reč "Alah" u arapskom pismu.

RepublikaFoto: youtube.com/Shaah Sheeko
Sporne čarape

U saopštenju za medije, ova kompanija je navela da je ta šara bila potpuna slučajnost i u potpunosti nenamerna, prenosi turski list "Dejli Sabah".

- Šara na čarapi na kojoj se vidi lego figura koja liči na natpis ''Alah'' prema arapskom pismu je potpuna slučajnost, ali pošto su se naši kupci žalili, odlučili smo da ih povučemo iz prodaje - rekla je portparolka za saradnju sa medijima kompanije Petra Bučinger, navodi agencija pozivajući se na izveštaj švedskog državnog radija "SVT".

Korisnici društvenih mreža kritikovali su kompaniju zbog navodnog ispisivanja reči "Alah" na čarapama za decu gde se na slici nalazi lik lego figure, radnika s kacigom, koji u ruci drži betonsku bušilicu.

Deo koji je sporan je "trag" rada te bušilice koji, ako se pogleda naopačke, veoma podseča na arapsku reč Alah, što znači Bog.

Ovaj svetski brend takođe je bio na meti kritika zbog rasističkog skandala koji je izbio nakon što je pre nekoliko nedelja objavljena reklama sa crnim dečakom i majicom "najkul majmun".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading