PAZI S KIM SE KAČIŠ: Mačak pobedio na sudu za ilegalno korišćenje fotografije!

Autor:

Razonoda

27.01.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najslavnija mrgud mačka "Grumpy Cat", pravog imena - Tartar sos, dobiće 710.000 američkih dolara zbog ilegalnog korišćenja njegove fotografije u promotivne svrhe.

RepublikaFoto: twitter.com/nypost
Najpoznatiji mačak na svetu

Federalni sud Kalifornije doneo je presudu u korist kompanije "Grumpy Cat Limited" a protiv kompanije za proizvodnju kafe Grenade, jer je prodavala proizvode s fotografijom mačka, iako je imala dozvolu samo za prodaju pića pod nazivom "Grampućino".

Mačak Tartar postao je poznat 2012. godine nakon što su se njegove fotografije pojavile na društvenim mrežama i postale viralne. Prvu je objavio brat mačkovog vlasnika na Reditu i mačak je postao hit dobivši brojne animacije.

U 2013. godini mačak je dobio prvi ugovor vredan 150.000 dolara da bude zaštitno lice ledene kafe. Ali je kompanija prekršila ugovor i počela da prodaje majice i drugu vrstu kafe s njegovim likom i imenom.

Mačak Tratar se pojavio samo jednom na sudu u januaru, ali nije prisustvovao presudi. 

Mačak je rođen 4. aprila 2012. godine. Postao je poznat upravo po svojoj jedinstvenoj i neobičnoj facijalnoj ekspresiji koja je posledica mačje zakržljalosti. Usled tog poremećaja ovaj mačak stalno izgleda mrzovoljno i džangrizavo, a njegov je lik bio inspiracija za internet senzaciju koja je ovu mačku učinila simbolom mrzovoljnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading