Sećate se Yu-Gi-Oh igre? JEDNA KARTA DANAS KOŠTA 400.000 DOLARA

Autor:

Razonoda

23.01.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retke Yu-Gi-Oh karte mogu biti skupe i po nekoliko hiljada dolara, kao što su karte s likovima Doomcaliber Knight ili Dark Magician Girl, ali one nisu nisu ni blizu ciene karte Blue-Eyes Ultimate Dragon koja košta čak 45 miliona jena ili 406.800 dolara.

RepublikaFoto: twitter.com/AnimeFreak411
Čuvene karte za kojima su klinci širom sveta odlepili

Ova karta je veoma jedinstvena zbog čega se prodaje po neverovatnoj ceni u specijalnoj prodavnici karata u Tokiju. Na njoj se nalazi i potpis Kazua Takahašija, kreatora Yu-Gi-Oh kartaške igre.

Prvobitni vlasnik Blue-Eyes Ultimate Dragon pokušao je, verovatno iz šale, da proda kartu za skoro 900 miliona dolara, ali nije bilo kupaca. Zato je cena pala na 406.800 dolara.

Zanimljivo je kako karta Blue-Eyes Ultimate Dragon nije čak ni najskuplja Yu-Gi-Oh karta. Pobednik prvog Yu-Gi-Oh turnira, koji je održan 1999. u Japanu, dobio je kartu Black Luster Soldier, napravljenu od nerđajućeg čelika. Ova karta je prodata za skoro dva miliona dolara, što je čini najvrednijom kartom u istoriji čovečanstva.

Ljubitelji Yu-Gi-Oh igre i kolekcionari danas često daju stotine i hiljade dolara za karte s likovima koje je kreirao Takahaši. Na primer, Doomcaliber Knight karta košta blizu 700 dolara, dok se Dark Magician Girl prodaje za 1.100 dolara.

Podsećamo, Yu-Gi-Oh je najpopularnija igra s kartama na svetu koja se razvila iz japanskog crtića pod istim nazivom. Igra je zapravo duel između dva igrača koji sa svojim kartama čudovišta, čarolija i zamki pokušavaju nadmudriti jedan drugoga. Svaki igrač sastavi svoj špil od najmanje 40 karata s ciljem da spusti protivničke bodove sa 8.000 na nulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading