2017. MEĐU NAJTOPLIJIM GODINAMA U ISTORIJI: Ovim tempom Zemlji preti velika opasnost

Autor: Republika

Razonoda

19.01.2018

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ujedinjene nacije potvrdile su u novom izveštaju da je prošla, 2017. godina bila druga najtoplija godina u istoriji Zemlje.

RepublikaFoto: independentaustin.com/printskrin

Poslednje tri godine oborile su sve rekorde u istoriji čovečanstva, a 2017. godine, a ipak nije ugrozila 2016. godinu koja i dalje suvereno drži prvo mesto.

Stručnjaci iz UN prikupili su podatke sa svih područja planete došavši do zaključka kako je globalna prosečna temperatura na Zemlji u 2017. bila za 1,1 stepen Celzijusov veća od one u pre-industrijskom dobu.

- Dugoročni trend globalne temperature planete daleko je važniji od pojedinačnog merenja. Trend je zabrinjavajući. Od 18 godina ovog milenijuma, 17 spadaju u najtoplije ikada, a povećanje temperature u poslednja tri leta pravi je ekstrem. Topljenje leda na Arktiku doneće posledice u obliku povećanja nivoa mora i okeana i bitno će uticati na život na Zemlji - rekao je Peteri Talas, generalni sekretar Svetske Meteorološke Organizacije.

Ako se zagreje za samo POLA STEPENA, zemlja će postati PUSTINJA: Evo šta će se u tom slučaju dogoditi Srbiji.

Globalni porast temperature u direktnoj je vezi sa cikličnim pojavama El Ninja (toplotni uticaj) i La Ninje (uticaj hlađenja), atmosferskih fenomena koji nastaju usled fluktuacije pravaca vetrova i temperature vode u tropskom delu Tihog okeana.

- Snažni uticaj El Ninja između 2015. i 2016. doneo je rekordne temperature pre dva leta. Kontrast koji je delo La Ninje u 2017. za posledicu je imao slabo hlađenje površine Zemlje, pa je zato i prošla godina bila ekstremno topla.

Za 200 godina nestaće sav svet?

Na Zemlji za 200 godina neće biti živih bića, jer će uslovi za život biti nepodnošljivi, upozoravaju američki i britanski naučnici.

Ljudi izbacuju u atmosferu velike količine izduvnih gasova, što će na kraju dovesti do neminovne promene klime, prenosi Srna.

Britanski naučnik Stiven Hoking otkrio je da je na Veneri pre 4,5 miliona godina postojala voda, ali je zbog promene klime nestala i planeta je postala beživotna.

Hoking upozorava da se isto može dogoditi i Zemlji na kojoj će, kako veruje, već za 100 godina sve vodene površine biti zagađene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading