Britanac čuo Beogradsku filharmoniju, oduševio se i prijavio na konkurs

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

20.12.2017

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef-dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc ponovo boravi u Beogradu, a pored koncerta koji priprema sa orkestrom predsedava audicionim komisijama koje biraju nove članove Filharmonije. Za pozicije prve trube i prvog trombona prijavili su se i brojni muzičari iz inostranstva - Španije, Italije, Brazila, Velike Britanije, Slovenije i Mađarske, sa željom da karijeru nastave u Beogradskoj filharmoniji.

RepublikaFoto: Promo foto
Muzičari iz inostranstva na audicijama za nove članove Beogradske filharmonije....

 Član orkestra Jovan Savić, koji je već stekao krug obožavatelja, sa nekadašnje pozicije druge trube prešao je na prvu. Beogradski orkestar dobija pojačanje iz Velike Britanije - trombonista Ričard Viler izabran je kao najbolji kandidat. Nakon što je čuo snimak Beogradske filharmonije u moskovskoj Sali Čajkovski iz septembra 2016. godine, Viler se prijavio na audiciju fasciniran izvođačkim nivoom orkestra, kao i njegovom energijom i entuzijazmom. Trombonista impresivne biografije sarađuje sa čuvenim kućama kao što su Mađo muzikale iz Firence, Londonski filharmonijski orkestar, Milanska skala i mnoge druge, a našem orkestru se priključuje početkom naredne godine. 

U danima koji slede, veliku šansu dobijaju i mladi dirigenti. Gabrijel Felc će odabrati srpskog predstavnika međunarodnog programa Dirigentski forum, usmerenog na buduće generacije dirigenata koji se održava u junu 2018. godine u Beogradskoj filharmoniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading