JEZIVA PREDVIĐANJA: Očekuju nas toplotni udari i ekstremne oluje

Autor: Republika

Razonoda

07.12.2017

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko se žalite da vam je hladno poslednjih dana, pogledajte šta nas čeka u budućnosti i više se nećete žaliti na zimu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Od 2070. godine mogu se očekivati brojne ekstremne oluje, požari i nepodnošljivi toplotni udari

Vremenske prilike u narednih 50 godina nam baš i neće ići na ruku. Naime, prema predviđanjima naučnika, na Zemlji će biti pravi pakao!

Kako tvrde, od 2070. godine mogu se očekivati brojne ekstremne oluje, požari i nepodnošljivi toplotni udari, a 2100. godine Zemlja će biti negde između značajno toplija nego danas.

Klimatolozi instituta Karnegi na Stenfordu Patrik Braun i Ken Kaldera najavljuju da će globalno otopljavanje za 15 posto premašiti najgora predviđanja UN-ovih stručnjaka. Temperatura će dotad porasti za 4 stepena Celzijusa, što je mnogo više od granice od 2 stepena koju su kao kritičnu postavili međunarodni stručnjaci za globalno zagrevanje.

- Rezultati našeg istraživanja upućuju na to da će stabilizovanje globalne temperature zahtevati još rigoroznije smanjenje emisije gasova nego što je ranije izračunato - upozoravaju Braun i Kaldera.

Po jednom od pesimističnijih scenarija, po kojem će emisija gasova i dalje rasti, do 2100. godine temperatura bi mogla da poraste za 4,8 stepeni u odnosu na 4,3 stepena koliko je predviđeno na UN-ovom panelu stručnjaka održanom 2014. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading