DUGA OBORILA GINISOV REKORD, trajala neverovatnih 9 sati

Autor: Republika

Razonoda

05.12.2017

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti i profesori Univerziteta za kinesku kulturu u Tajpeju u Tajvanu imali su priliku da vide dugu koja je trajala rekordnih devet sati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Duga za Ginisa

- Bilo je neverovatno, kao dar s neba, tako redak prizor - rekao je Čou Kun-hsuan, profesor Odeljenja za atmosferske nauke na tom Univerzitetu.

Čou i njegov kolega Liu Čing-huang su dokumentovali rekordnu dugu uz pomoć studenata i zajednice kampusa. Posmatranja, fotografije i videosnimci su pokazali da je duga trajala od 6:57 do 15:55 sati, osam sati i 58 minuta.

Ovi podaci govore da je oboren rekord za najdugotrajniju dugu, koji je zabeležen u Jorkširu u Engleskoj 14. marta 1994. godine. 

Ta duga je trajala šest sati, od 9:00 do 15:00, navodi se Gunisovoj knjizi rekorda. Duge obično traju manje od sat vremena.

Profesori i studenti su bili spremni za praćenje duge jer su u prošlog ponedeljka snimali dugu koja je trajala oko šest sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading