NAJOMRAŽENIJI VLADAR NA SVETU: Ovaj sultan vlada već više od pola decenije, žene naručuje iz časopisa, ima 7.000 automobila, ali to NIJE SVE! (FOTO)

Autor:

Razonoda

18.06.2021

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brunej, zemlja u jugoistočnoj Aziji, ovih dana je u žiži javnosti zbog strogih islamskih zakona koji su uvedeni protiv gej ljudi i preljubnika, zbog čega je vladar Hasanal Bolkijah (72) postao najomraženiji monarh na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hasanal Bolkijah

Podsetimo, silovanje, preljuba i sodomija kažnjavaće se kamenovanjem do smrti. Takođe, osim što je najomraženiji, Bolkijah je i drugi najbogatiji monarh na svetu.

I posle ovako nepopularne odluke, koja je izazvala rekacije širom sveta, to neće urušiti ogromno bogatstvo sultana Bolkijaha, od oko 28 milijardi dolara.

Njegovo bogatstvo se povećava svake sekunde za oko 150 dolara, i to od proizvodnje nafte.

Uprkos strogim šerijatskim zakonima, sam sultan živi poprilično raskalašno.

Sultan je već više od pola veka na tronu, a druži se s mnogim svetskim monarsima, uključujući i kraljicu Elizabetu II i njenog supruga princa Filipa, preneo je Kurir.

Poseduje i oko 7.000 skupocenih automobila i nekoliko aviona čija je unutrašnjost optočena zlatom.

Sultan je neumeren u trošenju novca, pa je tako spreman da potroši 35.000 dolara da bi otputovao privatnim avionom svom omiljenom stilisti koji će mu srediti kosu i bradu.

A to radi jednom nedeljno. Kad je jednom zaboravio cipele za polo, po njih je poslao helikopter.

 

 

Brunej ima oko 415.000 stanovnika, a vlada obezbeđuje besplatno obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, penzije i kredite s niskim kamatama za kupovinu kuća i automobila. Nafta je izvor bogatstva, a kad je kompanija "Šel" počela da kopa naftu 70-ih godina, prozvali su ju "Šelfer država". Magazin Forbs stavio je na peto mesto najbogatijih zemalja. Ipak, zabranjen je alkohol i uopšte nema noćnog života ili kulturnih događanja.

 

 

Dok se sultan Hasanal i njegova braća Džefri i Mohamed pridržavaju islamskog zakona, sve ostalo što rade protivi se Kuranu i zakonima koje je upravo on nametnuo.

- To je radikalni dvostruki standard. Znam da su obojica u braku i razvedeni više puta, što je stvarno licemerno - kaže Džilijan Loren koja je nekada bila u haremu sultanovog brata Džefrija.

Koliko oni vode raskalašni život izašlo je na videlo 2001. godine, kada je Džefri bio prisiljen da proda ličnu imovinu na aukciji jer je koristio državnu blagajnu kao "kasicu-prasicu".

Dnevno je trošio u proseku 747.000 dolara i tako tokom 10 godina. Na poklone prijateljima potrošio je 17 milijardi dolara.

Treći brat Muhamed se, navodno, gnuša razuzdanosti i raskalašnosti svoje braće. Ali kada mu je sultan dao zadatak da obnovi privredu koju su on i Džefri uništili, strpao je sebi u džep više od dve milijarde dolara i odmah je dobio otkaz.

 

 

Džefri se nekada skrivao od svoga brata u hotelima s pet zvezdica širom sveta, a sultan je navodno u kućnom pritvoru držao Džefrijevog sina Hakima koji je tada imao 25 godina.

Ipak, izvor iz sultanovog osoblja kaže da je to smešno i da Hakim može da napusti Bruneje kad god poželi, ali ne može jer nema pojma kako se rezerviše karta na komercijalnom letu.

Još 1997. godine tadašnja Mis SAD Šenon Marketik tužila je sultana i njegovog brata Džefrija. Tada je tvrdila da je agencija za talente ugovorila posao u Bruneju vredan 3.000 dolara dnevno za "lična pojavljivanja i promotivni rad". Umesto toga, držali su je kao seksualnu robinju.

Morala je da igra svako veče u sultanovom privatnom noćnom klubu od 22 do 3 ujutro gde su je tretirali kao prostitutku. Medijima je kasnije ispričala kako su je drogirali i zlostavljali, a kad se konačno vratila u SAD, tužila ih je za 10 miliona dolara. Slučaj je odbačen.

 

 

Lorenova, koja je regrutovana kao i Marketikova, kad joj je bilo samo 18 godina, ne veruje u njene tvrdnje: "Njen opis onoga što se događa na zabavama ne zvuči istinito."

Ali je zato Džilijen Loren ispričala druge strahote. Posle sletanja u zemlju, svim devojkama su oduzeti pasoši. Upozorili su je da pazi šta govori i šta radi, stalno su je nadzirali. Trebalo je da pazi na svoju težinu, a kad bi se udebljala, tu je bio lekar s tabletama za mršavljenje i spavanje.

Kada bi prolazila pored kraljevske porodice, morala bi da se nakloni i ona nikad nije prva počinjala razgovor. Trebalo je uvek da drži glavu niže od Džefrijeve, a on je od devojaka tražio da ga zovu Robin.

- Kako se dekadencija povećavala, tako je rastao broj američkih djevojaka. Otvorio bi časopis i rekao da želi tu i tu ženu. Naručio bi je - rekla je.

Džilijen kaže da su mnoge devojke imale problema sa tim pravilima ponašanja. One koje se nisu prilagodile, morale bi da odu nakon nekoliko nedelja. A bilo je dosta Filipinki i Tajlanđanki koje su jedva imale 15-ak godina. Devojke su čekale da ih Džefri odabere da provedu s njim jednu noć. Nekad bi uzeo i više njih.

Džilijen je čekala danima, a onda je jedan dan po nju došao "mercedes" i odveo je u neku poslovnu zgradu, gde su ju odveli u neki stan i unutra zaključali.

- Prošlo je sat-dva. Unutra nije bilo ni novina, ni televizije, pa sam šetala gore-dole. Bio je zaključan čak i toalet pa sam morala da obavim malu nuždu u kanti za smeće. Drhtala sam od hladnoće, gladi i nervoze. Posle četiri sata, princ se pojavio - kaže.

Vodili su ljubav, a princ nije imao kondom. Kad je završio, rekao joj je: "Bilo je jako lepo, ali ja sad moram na sastanak."

Ona kaže da princ nikada nije koristio zaštitu i nikada je nije pitao uzima li kontracepciju, a nisu je ni pregledali boluje li od kakvih polno prenosivih bolesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading