(VIDEO) U kom smeru se okreće balerina? Rešite TEST i otkrijte koliko ste INTELIGENTNI!

Autor: Republika

Razonoda

16.05.2021

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj test je stvorio Japanac Nobujuki Kajahara još 2003. godine. Radi se o optičkoj iluziji pomoću koje je moguće odrediti koja strana mozga je dominantnija.

RepublikaFoto: Printskrin/Tviter
Foto: Ilustracija

Ukoliko vam se čini da se balerina okreće u smeru kazaljke na satu, onda je kod vas dominantnija desna strana mozga, a ako je obrnuto, onda leva.

Iako je ova teorija opovrgnuta, mnogi i dalje veruju da su ljudi kod kojih je desna strana dominantnija kreativniji, maštovitiji, umetnički tipovi, bolji su u sviranju muzičkih instrumenata, dok kod onih kod kojih je dominantna leva briljiraju kada je u pitanju analitičko razmišljanje, logika, zaključivanje, matematika.

 

 

Osobe koji vide okretanje u oba pravca imaju veći stepen inteligencije. Ipak, mnogi tvrde da će svi, ako dovoljno dugo gledaju u siluetu, u jednom trenutku videti balerinu kako se okreće i u jednom i u drugom smeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading