(FOTO) REŠENA SVEMIRSKA MISTERIJA: Otkriveno šta se sinoć kretalo SRPSKIM i hrvatskim nebom!

Autor:

Razonoda

07.05.2021

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi na društvenim mrežama prethodno veče zabeležili su neobičnu pojavu na nebu. Naime, više desetina svetlećih objekata kretalo se nebom u pravilnoj formaciji. Ovo je pokrenulo mnogo teorija na društvenim mrežama, a vrlo brzo se otkrilo i o čemu je zapravo reč.

RepublikaFoto: twitter.com/SavaIISavanovic

Ovaj prizor zabeležili su korisnici mreža u Srbiji, ali u nama susednoj Hrvatskoj. Kako kažu na nebu se u jednom trenutku pojavila svetlost, odnosno svetelći objekti, koji su se kretali.

- U jednom trenutku se pojavila svetlost na nebu i neko je povikao "gledajte gore". Mi smo pogledali i kao na lancu, ređala se svetlost u obliku zvezda na istoj dužini i išla je prema Nišu. Uzeo sam telefon i brže bolje počeo da snimam ali snimak ne može baš da dočara kako je to izgledalo uživo - rekao je jedan od svedoka ove pojave kod Lebana za portal "Svi Srbi u Parizu" i dodao:

"Ta svetlost se kretala postepeno i bilo je u jednoj liniji prekriveno nebo s jednog kraja na drugi. Rekao bih da je bilo oko hiljadu tih malih svetlosti u liniji koji su prolazili pravolinijski na određenoj razdaljini jedno od drugog punih pola sata."

 

 

Ova pojava nije zabeležena samo u našoj zemlji, već nam iste slike i snimci dolaze i iz susedne Hrvatske. Ova pojava izazvala je veliku pažnju i regionalnih medija koji su preneli o čemu je zapravo reč, prenosi Mondo.

Naime, radi se o mreži komunikacijskih satelita Starlink firme "Spejs iks" milijardera Ilona Maska.

Index.hr prenosi da su ovi sateliti gusto grupisani i da se pomoću sopstvenih jonskih motora polako penju na konačnu orbitu od 550 kilometara visine, jureći brzinom od oko 28.000 km/h.

Naime, ovi sateliti više neće biti uočljivi nakon što se pozicioniraju, kao i da će biti ravnomerno raspoređeni oko cele naše planete.

Inače, pre tri dana u SAD-u je lansirano novih 60 satelita Starlink.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading