ISPOD JAVNE KUĆE KRILI BLAGO? Otkrivena nacistička tajna, počinje iskopavanje više od 10 tona zlata (VIDEO)

Autor:

Razonoda

28.04.2021

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lovci na blago planiraju iskopavanja na mestu gde je, kako veruju, sakriveno 48 sanduka nacističkog zlata. Kovčezi su navodno zakopani u selu Minkovski na jugu Poljske, ispod vile koju su esesovci koristili kao javnu kuću.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ispod vile sakrivene tone zlata

Britanski "Dejli mejl" piše da se u kovčezima nalaze dragocenosti ukupne vrednosti pola miliona funti, i dodaju da su sanduci zakopani po ličnom naređenju komandanta SS Hajnriha Himlera na samom kraju Drugog svetskog rata.

Pretpostavke su da se ispod vile nalazi "zlato iz Vroclava", koje je nestalo tokom rata iz zgrade policije u poljskom gradu Vroclavu. Takođe se smatra da blago uključuje i nakit iz privatnih kolekcija bogatih Nemaca koji su predali svoje dragocenosti pripadnicima SS kako bi ih sakrili od nastupajuće Crvene armije.

Iskopavanja će početi sledeće nedelje, a optimistični lovci na blago se nadaju da će otkriti 10 tona zlata ispod palate u Minkovskom.

Lokacija blaga je navodno otkrivena u tajnim dokumentima i dnevnicima SS oficira, koji su dobili zadatak da sklone dragocenosti Rajha na sigurno.

Roman Furmaniak, direktor fondacije "Šleski most", koji vodi lov na zlato, rekao je za "Dejli Mejl" da je nekoliko ljudi učestvovalo u skrivanju blaga u Minkovskom, a da je jedan od njih bio oficir Von Štajn.

- Nekada je boravio u palati pošto je tu imao ljubavnicu. Zbog svog položaja često su ga posećivali visoki esesovci koji su se ponašali kao da su u javnoj kući - rekao je Furmaniak, i dodao da je Fon Štajn odredio lokalnu Nemicu, Ingu, da čuva mesto gde je zakopano blago.

Ona je, prema njegovim rečima, uspešno izbegla Crvenu armiju krijući se u šumama, a potom je promenila identitet i živela među lokalnim poljskim stanovništvom narednih 60 godina, budno motreći na mesto gde je navodno zakopano blago Trećeg rajha.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading