ROBA SMRDI NA ZNOJ I CIGARETE: Srpska prodavačica otkrila kakve se sve GADOSTI događaju u buticima!

Autor:

Razonoda

20.04.2021

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naime, sve više prodavnica odeća u Srbili, ali i regionu muči muku sa kupcima koji vraćaju odeću pod izgovorom da je u pitanju roba sa greškom, da bi se na kraju ispostavilo da su odeću nosili, pa vratili! Prodavačice su 2018. godine otkrile najbizarnije detalje iz beogradskih butika, a njihovu ispovest vam prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: freeimages.com
Foto: Ilustracija

Reč je o zloupotrebljavanju dobre poslovne prakse koja omogućuje potrošačima da kupljenu odeću i obuću zamene ili dobiju povrat novca.

Kupci, naime, ciljano uzimaju određeni odevni predmet, obuku ga i vraćaju u roku od nekoliko dana u radnju, piše Objektiv.

Takva praksa uzela je maha zbog snimanja za društvene mreže, najviše za Instagram, kojem je najsklonija mlađa populacija. Princip je takav da se osoba fotografiše u određenoj odevnoj kombinaciji koju potom vraća natrag u butik, uzima novi komad i tako unedogled.

– Povrat robe smo pre povezivali s slavljima poput venčanja i slično. Najviše tih povrata imali bismo, naime, ponedeljkom, a među odećom koja nam se vraćala bilo je najviše one svečane, poput kombinezona, haljina, muških košulja, odela… Oni bi to, dakle, uredno navukli na sebe s etiketom ili bi je možda pažljivo skinuli, pa vratili. Neki bi pokušavali da dobiju novac i za evidentno nošenu robu koja bi smrdela na cigarete ili znoj, ali takve reklamacije nismo odobravali – pričaju zaposlene iz jednog poznatog butika.

U slučaju, pak, neodobravanja reklamacije, kupci se služe raznim smicalicama kako bi dokazali da su kupili robu s greškom i da zato treba da dobiju natrag svoj novac.

– Obično rašiju šav navodeći kako je pukao dok su se saginjali ili sedali, što govori o nekvalitetnoj izradi. To, naravno, nema veze s istinom. Osim toga, devojke bi znale da dolaze s potpuno odlomljenom petom neke salonke tražeći novac dva dana nakon kupovine. E, sad ti dokaži da to nije istina, odnosno da je mušterija sama pukla tu petu jer joj više ne trebaju salonke u plavoj, već u crvenoj boji. U takvim slučajevima je zbilja teško dokazati i kupac obično pobeđuje, a radnja je na gubitku jer ta roba ide u otpis – pričaju prodavačice koje se svakodnevno susreću s ovakvim situacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading