Žena sa najdužim noktima na svetu konačno ih je odsekla

Autor:

Razonoda

09.04.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ajana je 2017. godine prvi put službeno zabeležena u Ginisovoj knjizi rekorda zbog dužine svojih noktiju. Tada su oni bili dugački 576,4 cm, a za manikir joj je trebalo oko 20 sati i preko dvee bočice laka.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Ginisova svetska rekorderka, Ajana Vilijams iz Hjustona u SAD-u, prošlog se vikenda i službeno rastala od svojih ogromnih noktiju, prema web stranici Guinness World Records. Ajana je inače žena s najdužim noktima na svetu  na obe ruke, a oborila je i lični  rekord u najdužim noktima na rukama s novom dužinom od 733,55 cm, koliko su joj izmerili pre nego su ih odrezali. 

Rezanje noktiju obavila je dermatolog Aliston Ridindžer iz Trinity Vista u Teksasu, a kako bi odrezala poduže nokte ove rekorderke, koristila je električni rotacijski alat.

Ajani je ovo prvi put da je odrezala nokte još od 90-ih godina, pa joj je ovaj poduhvat bio i veliko emocionalno iskustvo. Naime, 2017. godine je prvi put bila službeno zabeležena u Ginisovoj knjizi rekorda zbog dužine svojih noktiju. U to vreme su njeni nokti bili dugački 576,4 cm, a za manikir joj je trebalo oko 20 sati i preko dve bočice laka.

Takođe, Ajana se suočavala i sa svakodnevnim poteškoćama zbog preterane dužine pa nije mogla obavljati neke aktivnosti poput pranja sudova i stavljanja čaršafa na krevet.

U poslednje vreme trebale su joj tri ili četiri bočice laka da bi ih cele nalakirala. 

- Kada sam u blizini dece, oni mi često priđu i pitaju: 'To su tvoji nokti?!', a ja im kažem: 'Da'. Onda ih ja pitam: 'Koliko imaš godina?', a oni obično kažu: 'Imam sedam ili deset godina' i ja na to odgovorim: 'Pogodite koliko su stari moji nokti? Imaju otprilike 28-29 godina! Stariji su od tebe! - izjavila je Ajana.

Iako je najnovije Ajanino merenje noktiju oborilo njen nekadašnji rekord, rekord u najdužim noktima na rukama na setu (ženska kategorija) i dalje drži Li Redmond (SAD), koja ih je počela uzgajati 1979. godine, a ukupna dužina im je bila 8,65 metara. Ajanini nokti će biti sačuvani i izloženi u 'Ripley’s Verovali ili ne!' muzeju u Orlandu na Floridi, piše Indian Express.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading