(VIDEO) GUŠTER OD DVA METRA UPAO U PRODAVNICU! U trenu je nastala vriska i panika, a onda je životinja počela da se penje po rafovima i policama

Autor: Republika

Razonoda

08.04.2021

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gmizavac vrste varan ušao je u prodavnicu na Tajlandu, najverovatnije u potrazi za hranom, i izazvao pravu pometnju.

RepublikaFoto: printscreen/viralpress
Ova vrsta guštera kod nas je poznat kao varan  

Zastrašujući gušter dužine skoro dva metra upao je u supermarket u tajlandskoj prestonici Bangkoku i izazvao pravi haos kada su mnogobrojni kupci počeli da beže ka vratima, vrišteći i rušeći sve pred sobom ne bi li se spasli od gmizavca.

Međutim, iako izgleda kao prava zver, u pitanju je vrsta guštera varan koja ne napada ljude, a veruje se da je u prodavnici završio nakon što je izašao iz nekog od obližnjih gradskih kanala. 

Životinja se u prodavnici pela po rafovima i policama rušeći robu, a jedna devojka skupila je dovoljno hrabrosti da snimi "neman" i to nakon što se ona popela na vrh jednog rafa, najbliže svetlu, i tu ostala skoro sat vremena. Pretpostavlja se da joj je bilo hladno.  

 

 

Inače, poznavaoci te vrste životinja tvrde da se one penju na visinu samo u slučaju velikog straha, zbog čega su radnici iz udruženja za zaštitu životinja odmah došli po zalutalog guštera. 

- Nisu uspeli da ga uhvate, on je sam sišao i odjurio iz radnje. Iza nas je šuma, pa verujemo da je tamo i otišao - rekla je jedna od radnica marketa i dodala kako nikad nije videla varana tih dimenzija. 

Inače, u Tajlandu već neko vreme vlada suša, pa se veruje kako je životinja bila u potrazi za hranom. Ta vrsta, naime, živi u kanalima i hrani se ribom, zmijama, žabama i ostacima hrane koji ostaju od ljudi. Većina kanala isušena je prethodnih nedelja.  

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading