(FOTO) DIREKTOR OŠIŠAO ĐAKA: Dečak prkosio pravilima škole, usledila NEOČEKIVANA REAKCIJA

Autor: Republika.rs

Razonoda

10.03.2021

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važne životne lekcije ne naučimo samo na časovima u školi. To nam je pokazao direktor jedne američke škole u Indijanapolisu, kada je umesto da kazni učenika zbog kršenja školskih pravila uradio nešto neuobičajeno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Učenik Entoni Mur nosio je kapu na časovima i iz nekog razloga nije hteo da je skine.

Džejson Smit, direktor škole, nije ga kaznio niti je pozvao njegove roditelje na razgovor. Shvatio je da nešto nije u redu i pozvao ga u svoju kancelariju. 

Kada je upitao Entonija zbog čega ne skine kapu, on mu je odgovorio da mu se ne sviđa kako ga je frizer ošišao i da bi ga ostali učenici zadirkivali kada bi videli njegovu frizuru.

Direktor je razumeo dečakovu muku i zbog čega se osećao postiđeno. Tada se dosetio načina kako da reše problem. Upitao ga je: "Ako bih ti sredio frizuru da li bi onda skinuo kapu?"

This morning a student refused to take off his hat and go to class so he was sent to the principals office. Instead of...

Posted by Lewis Speaks Sr. on Thursday, February 18, 2021

Dečak je odgovorio potvrdno, a direktor je po snežnom vremenu, seo u auto i otišao do kuće kako bi uzeo pribor za šišanje.

Kako kaže čitav život sam šiša sebe i svoju decu tako da mu nije bio problem da to uradi i za učenika svoje škole.

Entoni je sedeo na stolici u direktorskoj kancelariji, a direktor mu je popravio frizuru i tako učinio da se on oseća samopouzdanije u vezi svoje kose i skine kapu, čije je nošenje zabranjeno na časovima. 

Ovakav pristup pedagogiji pokazao nam je još jednom da razgovorom i razumevanjem možemo postići mnogo više nego što ćemo to ikada moći strogim kaznama i grubim rečima. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading