DANAŠNJI DATUM JE VRLO POSEBAN! U pitanju je retka pojava, ostalo ih je još malo DO KRAJA OVOG VEKA!

Autor:

Razonoda

12.02.2021

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne znamo da li ste primetili, ali današnji datum je veoma poseban. Zašto? Zato što se 12.02. 2021. isto čita i sleva nadesno, a i ako se čita zdesna nalevo.

Foto: Republika

Nazivaju ga palindromskim datumom, a razlog je veoma jednostavan. Palindrom je reč, broj ili datum, koji se i unazad čita isto.

Palindrom može biti broj, reč ili fraza: Ana je palindrom kao i Ana voli Milovana. Da li će to uticati na današnji dan? Verovatno ne, čak i ako verujete u numerologiju koja beleži da je broj 20 bio osnova numerisanja kod Maja, a broj dva ukazuje na dvojstvo i konfrontaciju, ali i još desetak drugih stvari.

 

 

 

U 10.000 dana biće 366 palindromskih datuma. Prošle godine to je bio 2. februar, koji je bio palindrom čak i za Amerikance koji prvo pišu mesec pa datum. U ovom veku već smo imali nekoliko palindromskih datuma – 10. 02. 2001. ili 21. 02. 2012. godine.

Do kraja veka ćemo imati još dvadesetak, sve do 29. 02. 2092. godine, a u sledećem će ih biti 31. A onda više nijedan sve do trećeg milenijuma. Biće to 10. 03. 3001. godine.

U numerološkom smislu, ovaj dan nosi broj 1, što znači da je ovaj dan odličan za sve vrste početaka, bilo ljubavnih bilo poslovnih. Tako da, ne častite časa, piše Žena Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading