(VIDEO) JEZERO U KRUŠEVCU BROJI MRTVE: Priča o prelepom jezeru ledi krv u žilama

Autor: telegraf.rs

Razonoda

15.11.2017

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštačko jezero Ćelije, koje se nalazi nadomak Kruševca, po legendi je nastalo potapanjem sela, groblja i crkve. Prema pričama meštana jezero će uzeti onoliko života koliko je grobova na njegovom dnu. Oni koji posećuju Ćelije tvrde da se u vodi povremeno može videti i krst sa vrha crkve.

RepublikaFoto: youtube.com/Mmedia Mreza
Jezero Ćelije

Ova priča dobija jezivi prizvuk ako se obrati pažnja na činjenicu da svake godine jezero uzme po neki život.

I oblik jezera doprinosi da priča o njemu zvuči strašnije. Ukoliko na Gugl mapama pretražujete jezero, videćete da ono ima oblik zastrašujuće životinje, zmaja.

I uprkos pričama koje kruže među meštanima, ovo jezero predstavlja prirodnu lepotu Srbije. U vreme letnje sezone plaža "Pista" prepuna je ljudi koji uživaju na suncu i u kupanju.

Jezero Ćelije je veoma atraktivno i privlačno turistima i pecarošima kojih ima u svakom trenutku.

Veštačko jezero nastalo je kad je reka Rasina 1972. godine pregrađena branom visine 55 metara čime je započeto njegovo akumuliranje. Jezero je dobilo naziv po istoimenom selu, koje leži na njegovoj obali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading