BIO SAM POTPUNO U ŠOKU: Izgubio novčanik tokom ekspedicije na Antarktiku, vraćen mu posle više od 50 godina!

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

06.02.2021

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novčanik koji je američki vojni meteorolog Pol Grišam (91) izgubio tokom trinaestomesečne ekspedicije na Antarktiku, pojavio se posle 53 godine u San Dijegu, u Kaliforniji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Bio sam potpuno u šoku. Mnogo ljudi je bilo uključeno u vraćanje novčanika, ali su na kraju uspeli da me nađu - rekao je Grišam za "San Dijego junion-tribjun", a preneo Gardijan.

U novčaniku je bila njegova identifikaciona mornarička kartica, vozačka dozvola, uputstvo šta raditi ako dođe do atomskog, biološkog i hemijskog napada, kartica za narudžbine piva, izjava o porezu i nalozi za transfer novca njegovoj supruzi.

Grišam, koji je odrastao u gradu Daglasu, u Arizoni, pristupio je mornarici 1948. godine, a prvo je radio kao tehničar, zatim kao meteorolog.

Godine 1967. otšao je na Antarktik kao deo operacije koja je uključivala i civilne naučnike, i u to vreme bio je u tridesetim godinama, oženjen, otac dva deteta.

Iz mornarice se povukao 1977. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading