DA KASICA PRASICA BUDE PREPUNA: Pet narodnih verovanja za privlačenje bogatstva

Autor: DDL, Republika

Razonoda

06.01.2021

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za poželjnu boju i oblik ste sigurno već čuli, ali da li ste čui za čišćenje, sortiranje, pregradu i papirić?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pravila feng šuija i staro narodono verovanje se u jednom poklapaju - novčanik koji koristimo treba biti crvene boje. Crvena boja simbol je prosperiteta i izaziva lepe emocije.

Najbolje je odabrati novčanik pravougaonog oblika. Za skladištenje kovanog novca, bolje je izabrati torbicu pravougaonog oblika, ali se ne preporučuje da u isti novčanik stavljate papirne novčanice.

Izbegavajte novčanike u plavoj boji. Plava boja je simbol vode i ona bukvalno "ispira" novac iz novčanika.

Sledećih pet koraka bi trebalo da pratite ako želite više novca u životu:

1. Čišćenje

Izvadite sve iz novčanika, baš sve. Celog ga prebrišite vlažnom krpom od mikrofibera, kako biste ga očistili.

2. Sortirajte sve što ste našli unutra

Verovatno imate gomilu priznanica, računa ili papirića koji vam zapravo ne trebaju. Ako među njima ima onih koje morate da zadržite, mesto im nije u novčaniku već negde u kući gde držite druge papire vezane za finansije. Pobacajte sve istekle članske kartice, a brojeve sa vizit kartica prepišite u telefon.

Ne zaboravite gotovinu - novčanice lepo ispravite i potom poređajte. Koliko puta vam se desilo da preturate po novcu, jer ne znate gde je koja novčanica, ili od 20 dinara pomislite da je 100? Poređajte novčanice po vrednosti, od najmanje ka najvećoj, i neka uvek tako stoje. Ovo je prvi korak ka izbacivanju "haosa" iz novčanika i mnogo će vam značiti.

3. Šta ide u koju pregradu?

Uvek u novčaniku nosite samo ono što morate imati sa sobom svakog dana. Ako iz njega ispadaju zgužvane novčanice, potvrde iz banke koje su već izbledele, vizit karte, podsvesno će vas nervirati čim ga otvorite. Sve što vam često treba stavite u najlakše dostupnu pregradu.

4. Dodajte u njega jedan papirić

Dobra energija privlači dobru energiju, pa u jednu od pregrada novčanika stavite papirić na kojem ste rukom napisali afirmaciju, poruku sebi, čak možda i ček koji ste sebi napisali na određenu sumu a nećete ga unovčiti, kao simbole privlačenja dobre energije.

5. Gde ga držati?

Sredili ste novčanik, spreman je da privlači dobru energiju i izobilje, sada ne bi bilo dobro da ga samo ubacite u tašnu prepunu haosa. Neka sređivanje tašne bude vaš sledeći korak!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading