NEVEROVATNO: Predmet star 5.000 godina koji krije tajnu piramida pronađen u pakli cigareta

Autor:

Razonoda

18.12.2020

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misterija izgradnje svetskog čuda duga 45.000 godina napokon bi mogla biti rešena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Fragmenti drveta iz 5.000 godina stare Keopsove piramide u Gizi slučajno su pronađeni u kutiji cigareta na Univerzitetu u Aberdinu, objavili su naučnici sa ove institucije u sredu.

- Nadamo se da će davno izgubljeni egipatski artefakt baciti novo svetlo na Keopsovu piramidu - piše u zvaničnom saopštenju.

Pronađeni komadići drveta deo su predmeta koje je 1872. godine u komori piramide pronašao britanski arheolog Vajnman Dikson.

 


Nil Kurtis iz muzeja arheoloških zbirki Univerziteta u Aberdinu smatra da će ovo otkriće bez sumnje podstaknuti zanimanje za Diksonove artefakte i dodatno rasvetiliti način na koji je građena Velika piramida.

- Velika ili Keopsova piramida visoka je 139 metara i izgrađena je pre 45.000 godina. Najveća je u grupi piramida u Gizi, najstarijem i jedinom sačuvanom od sedam svetskih čuda antike - navodi Kurtis.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading