(VIDEO) PRORADILA ETNA! Iz kratera izlazile fontane lave visoke 100 metara, pepeo zatrpao okolna sela! VELIČANSTVENO ZA GLEDANJE!

Autor: Republika

Razonoda

14.12.2020

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviši evropski vulkan Etna na Siciliji, proradio je u toku noći, a uvis je izbacivao pepeo i lavu do 100 metara visine.

RepublikaFoto: twitter.com/CGTN

Aktivnost vulkana na njegovom jugostočnom krateru zabeležena je još u nedelju u 21.20, a u roku od sat i po, intenzitet eksplozija pojačao se sa srednjih na veoma velike, prenosi britanski San.

Savetodavni centar za vulkanski pepeo iz Tuluza saopštio je da su iz kratera izlazile fontane lave visoke do 100 metara, a da je gust pepeo leteo i do pet kilometara visine, kao i da je pepeo pao na sela i gradove južno od vulkana.


Takođe, prijavljeno je da su se zvuci iz vulkana čuli do Kalabrije, kao i da je na padinama Etne zabeležeen zemljotres jačine 2,7 stepeni, ali se ne zna sa čime je povezan.

 
 

U prošlosti, najveće erupcije vulkana Ertna bile su u 12. i 17. veku, kada je stradalo 15.000 osoba, odnosno kada je uništeno 15 sela.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading