DA LI JE TESLIN I PUPINOV PELCER PREŠAO I NA NAS? Ovo su najpametnije države na svetu

Autor: DDL, Republika

Razonoda

20.11.2020

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Vouchercloud je objavila listu koje su najpametnije nacije na svetu. Broj jedan je Japan, a na listi dominiraju evropske nacije tj. države.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mozak (Ilustracija)

Prilikom određivanja najpametnijih u obzir su uzeti  broj dobijenih Nobelovih nagrada, koeficijent inteligencije i rezultati testiranja školaraca.

Na listi je čak 15 zemalja Starog kontinenta, a Japan slede: Švajcarska, Kina, Sjedinjene Američke Države, Holandija, Rusija, Belgija, Velika Britanija, Kanada, Južna Koreja, Hong Kong, Nemačka, Tajvan, Austrija, Finska, Mađarska, Danska, Australija, Norveška, Švedska, Poljska, Izrael, Češka, Francuska i Singapur.

U broju osvojenih Nobelovih nagrada ubedljivo su prve Sjedinjene Američke Države – 368. Slede ih Velika Britanija sa 132 i Nemačka sa 107. Kada je u pitanju IQ, prva tri mesta zauzimaju azijske zemlje. Singapur je prvi sa 107,1, druga je Kina sa 105,8 i treći je Hong Kong sa 105,7.

Azijski školarci su najbolji u svetu. S obzirom na stopu uspešnosti na testovima, prvi je Singapur sa 71,37 odsto, slede ga Južna Koreja sa 66,85 i Hong Kong sa 66,66 odsto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading