Da li ste miljenik sreće otkriva JEDAN DETALJ na vašim leđima

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

18.11.2020

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva blaga simetrična udubljenja na dnu leđa nisu tako česta pojava, ali se smatra da su znak dobre sreće kod onih koji ih imaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rupice u donjem delu leđa čine da izgledate atraktivnije i privlačnije, posebno ako imate dobro definisane mišiće i nimalo masnih naslaga. Dobile su naziv "Venerine rupice" (ili "Apolonove rupice" ako ste muško) po starorimskoj boginji lepote i ljubavi, a kod muškaraca po Apolonu, grčko-rimskom bogu muške lepote.

Za rupice na obrazima naši stari kažu da nastaju kada novorođenče najstarija tetka od srca poljubi kad ga prvi put vidi. Zato ih nemaju sva deca, već samo ona čije su rođenje tetke jedva čekale.

Za rupice u lumbalnom delu ne vezuje se nijedno narodno verovanje, ali zato nauka ima objašnjenje zbog čega se pojavljuju. Naime, lumbalna lateralna udubljenja zapravo su samo površinski odraz spajanja karličnih kostiju sa krsnom kosti. Za njih je "odgovoran" kratki ligament koji se proteže od navedenog dela kičme do kože. Smatra da su „Venerine rupice“ znak dobre genetike, bolje cirkulacije krvi i nižeg procenta masnoća u telu, premda mogu da budu istaknute ne samo kod vitkih, već i kod punačkijih osoba.

 

Ali, jedno je sigurno – za "Venerine rupice" mnogi kažu da su seksi. Zato i ne bi trebalo da čudi što su u poslednjoj deceniji postale i popularno mesto za pirsing.

Iako se misli da su one erogena zona, ne postoje naučni dokazi da je to istinito.

Ove rupice su rezultat genetike, odnosno nasleđenog oblika kostiju u donjem delu leđa; zato ih nije moguće stvoriti držanjem dijete ili napornim vežbanjem. Ali, ako ih imate, a imate i višak kilograma – smršajte i one će doći do izražaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading