Nije samo govor tela: RUKOPIS govori mnogo više o vama nego bilo šta drugo!

Autor:

Razonoda

26.10.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sto ljudi – sto ćudi. Sto ćudi – sto rukopisa. Ako ste se ikad zapitali da li je govor tela jedini pokazatelj vašeg karaktera, prevarili ste se.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Neke crte vaše ličnosti nalaze se u slovima koje pišete. Ne morate da čitate između redova, već pogledajte same redove svog rukopisa. Veličina slova, razmak i kosine, samo su neke od kaligrafskih karakteristika koje određuju vašu ličnost. A sada ćemo vam te karakteristike detaljno i predstaviti.

Veličina slova

Ako usitnjavate svoja slova, verovatno ste zatvoreniji tip. Fokusirani ste, pažljiviji i dosta stidljivi. Trebalo bi da budete svesni da svojim sitnim rukopisom pravite teškoće kratkovidim osobama. Zato su oni koji pišu krupnije prijateljski nastrojene i prilično društvene osobe.

Razmak između reči i slova

Veliki razmak između reči pokazuje da imate problema sa poverenjem. Sigurno ste u prethodnom životu bili vuk samotnjak, pa zato izbegavate kontakte sa drugim ljudima. Međutim, nisu ništa bolji ni oni koji pišu gusto, zbijajući slova na papiru. U tom slučaju je reč o nestalnoj osobi niskog samopouzdanja. Ipak je zlatna sredina najbolja – ako dobro balansirate između zbijenog pisanja i velikih razmaka, opušteni ste.

Kosina rukopisa

Prav rukopis označava praktičnu i balansiranu osobu, koja ima kontrolu nad svojim emocijama i koja odlično vlada situacijom. Ako ipak pišete sa nagibom na desnu stranu, otvoreni ste za svaku vrstu novih životnih iskustava i poprilično ste hrabri, a ako naginjete slova na levu stranu, pažljiva ste i stidljiva osoba. Ne volite da budete u centru pažnje, ali pokazujete velike organizacione sposobnosti. Naravno, svaki organizator mora biti u centru zbivanja. Diktatori iz senke su izumrla vrsta.

Pritisak na papir

Jak pritisak na papir, koji ostavlja taman rukopis, govori o vašoj snazi, samopoštovanju i samopouzdanju kojim zračite. Ako je pritisak na papir slab, onda ste osećajna osoba. Često ste u nedoumicama i imate poteškoće u donošenju odluka. Naravno, ove osobine ne treba uzimati bez rezerve. Ponekad, osobe koje bledo pišu, svesne su da neće iscepati papir i lakše će izbrisati ono što je napisano, dok one koje upiru jako, samo iskaljuju neki bes.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading