(VIDEO) "Osećam se kao superheroj": Ovaj Indijac je NAJHITRIJI LJUDSKI KALKULATOR, njegov mozak radi 10 puta brže od naših!

Autor:

Razonoda

02.09.2020

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko je 869,463,853 puta 73? Iako bi prosečna osoba uvek posegnula za svojim kalkulatorom, dvadesetogodišnji Neelakantha Bhanu Prakash već ima odgovor.

Foto: youtube.com/Indiatimes
Računa kao od šale

Rešenje je 63,470,861,269, a Bhanu je potrebno 26 sekundi da izračuna.

On je u Indiji poznat kao "svetski najbrži ljudski kalkulator".

Od slomljene lobanje, do superheroja

Davne 2005. godine, sa 5 godina, Bhanu je pao sa skutera svog rođaka kada ga je udario kamion, udarajući glavom o put. Tada je slomio lobanju. Bilo mu je potrebno 85 šavova i više operacija, pre nego što su ga lekari doveli u medicinski izazvanu komu. Kada se probudio skoro sedam dana kasnije, lekari su rekli njegovim roditeljima da Bhanu može biti kognitivno oštećen do kraja života zbog povreda glave. Sledeću godinu proveo je vezan za krevet. Tokom oporavka, on je naučio kako se igra šah i rešavao je zagonetke kako bi održao mozak angažovanim - na kraju napredujući do matematičkih problema.

Kada je imao 7 godina, Bhanu je završio treći u kategoriji mlađih juniora na državnom takmičenju u aritmetičkoj brzini u državi Andhra Pradesh.

Takođe je oborio 50 rekorda Limca, zarađujući poređenja sa legendarnim indijskim matematičarom Shakuntala Devi-em.

- Neuroni koji pucaju u mozgu navode nas da verujemo da smo sposobni da radimo stvari koje nismo ni zamišljali. Tako da bih rekao da se gotovo osećate kao superheroj - kaže on

Njegov mozak obrađuje brojeve prosečnom brzinom od 12 u sekundi, odnosno oko 10 puta brže nego prosečan mozak.

On kaže da je u stanju da izvrši složene proračune neverovatnom brzinom kroz "strukturiranu praksu".

Metode koje koristim su vrlo slične opštim metodama, ali određene stvari - u osnovi, to je optimizacija mozga. Optimizujem svoje metode i činim ih boljim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading