(VIDEO) KRIMINALCI NEMAJU ŠANSE: Policija u Dubaiju dobija dronove za jahanje

Autor: blic.rs

Razonoda

28.10.2017

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija Dubajia otkrila je svoju poslednju alatku za borbu protiv kriminala, dron-motor koji lebdi nad zemljom.

RepublikaFoto: youtube.com/RT
Kao u naučno-fantastičnom filmu

Policajci tehničkog rukovodstva udružili su se sa ruskim proizvođačem dronova "Hoversurf", a rezultat je leteći dron koji može da nosi policajca.

Letelica sa četiri velika propelera može da se podigne i do pet metara od zemlje bez čoveka, a njome može da se upravlja daljinski ili da je vozi policajac. U vazdzhu može da provede 25 minuta pre nego što mora ponovo na punjenje, a leti brzinom od 70 kilometara na sat, i može da ponese dodatnih 300 kilograma.

Ovaj dron, koji je originalno bio dizajniran kao instrument za ekstremne sportove, bukvalno surfuje kroz vazduh, menjajući amplitudu i pravac. Ipak, to je samo poslednja od novina koje policija Emirata planira da uvede u borbi protiv kriminala.

Još u maju se prvi gradski robokap prijavio na dužnost, a prema saopštenju policije, planirano je da se ovim uređajima "pomaže građanima u molovima i na ulicama".

- Robokap je poslednji pametni uređaj koji će pomoći našim snagama u borbi protiv kriminala, održava grad bezbednim unapređuje nivo sreće. Može da četuje i odgovori na javna pitanja, da se rukuje i salutira - rekao je brigadni general Kalid Naser, prenosi "RT".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading